Pokeråret 2007 - Desember

Pokeråret 2007 - Desember 0001

Det var flere viktige pokernyheter i starten av desember, fra en rekke store turneringsresultater, til WTOs avgjørelse av saken mellom USA og Antigua, og videre til en nyhet av det sørgelige slaget; En pokerlegende døde alt for tidlig. David "Chip" Reese var en av pokersportens helt store legender, men i desember var det hele over. Julefreden senket seg aldri over pokerverdenen, som hadde en begivenhetsrik måned:

WTO gir Antigua $21 millioner årlig i kompensasjon - Den årelange kampen hos WTO mellom USA og Antigua endte med en avgjørelse som tilgodeså begge parter. Antigua var i forveien sikret en form for kompensasjon, ettersom de hadde blitt dømt til vinnere i saken. Men selv om dommen var avsagt manglet det å avgjøre hvor mye erstatning Antigua skulle ha. USA mente at $500.000 årlig var passende, mens Antigua krevde $3,44 milliarder årlig, så partene lå langt fra hverandre. WTO besluttet at Antigua skulle tildeles en årlig kompensasjon på $21 millioner.

Levy vinner PokerStars' APPT Sydney Grand Finale - Den første sesongen for Asia Pacific Poker Tour ble avsluttet i midten av desember, med en turnering i Sydney. Turneringen fikk en lang rekke prominente navn til start, deriblant flere av de største navnene fra Team PokerStars. Men de store navnene viste seg ikke som de beste, finalebordene var uten kjente fjes. I stedet ble det skapt et nytt stort navn da australske Grant Levy tok seieren. Levy vant etter en finale hvor han sluttet med 60 hender heads up mot Jeremiah Vinsant. Grant Levy vant dermed en million dollar.

Mattern vinner EPT Praha - Under EPT-turneringen i Praha gikk Arnaud Mattern gjennom forvandlingen vi tidligere har sett hos Gus Hansen og Sander Lyloff. Fra å være en respektert backgammonspiller brøt han plutselig gjennom på pokerscenen ved å vinne denne EPT-turneringen. Seieren ga ham €708.400.

EU og USA inngår forlik i gamblingstriden - WTOs beslutning om Antigua og USA var ikke den eneste avgjørelsen i et gamlingspørsmål i desember måned. USA var også anklaget av flere EU-land for å ha laget handelsblokade når de iverksatte restriksjoner for utenlandske gamblingsider i forhold til det amerikanske markedet. I stedet for å føre saken hele veien til toppen inngikk EU og USA en avtale om at man lempet på handelsforholdene på andre områder, en meget omstridt avtale som fortsatt er gjenstand for mye utilfredshet. Men de to stormaktene inngikk hestehandelen som forhindret saken fra å blusse enda mer opp.

Tony G vinner Moscow Millions - PokerNews sin egen Tony "G" Guoga vant i desember den største pokerturneringen som noen sinne er spilt i Russland. Guoga vant over et finalebord som ikke hadde andre stjernenavn utover ham selv, og donerte så førstepremien på $205.000 til russiske barn, noe som ikke er uvanlig for Tony G å gjøre.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories