Interessant for Sveriges Svenska Spel

Interessant for Sveriges Svenska Spel 0001

Svenska Spel, det statlige gamblingselskapet i Sverige tilsvarende Norsk Tipping her i Norge, har havnet i klemma da de fortsatt prøver å holde seg konkurransedyktige i det europeiske markedet, mens de i er kamp med EU om retten til å beholde monopolet i landet.

Sverige, som Frankrike, er en av EU-landene som stanger hoder med internasjonale organisasjoner over retten til å tilby spill i sine respektive land. Sverige, som her i Norge, har monopol på spill, noe som gir gode inntekter til den svenske staten.

Det svenske monopolet har vært målet for EU-folk i lang tid, og det siste angrepet fra Sverige, som er vidt ansett som en taktikk for å drøye ut tiden, besto av at de hevdet at monopolet var for å unngå at befolkningen skulle utsettes for gamblinginnflytelse som kunne føre til spillegalskap, på tross av at svenskene har sterk lovgivning mot slikt overformynderi på andre områder.

Uansett, selv om det virker som om det er fritt frem for Svenska Spel slik de driver nå, i det minste for en kortere periode, så virker det som om det motsatte er realiteten: EU-rapporter viser at selskapet har tilbaketrekt statens søknader om å tilby andre tjenester i form av andre former for gambling, dette kanskje fordi de ønsker å legitimere landets påstander om at de ønsker å beskytte befolkningen. Utvidning av Svenska Spel ville undergravet regjeringens påstander i EU-rettssaken, med det resultatet at Svenska Spel ville ha blitt frosset frem til saken var blitt avgjort.

I tillegg har det svenske lotteritilsynet nylig meldt at de skal slå hardere ned på undergrunns pokerklubber i landet. Tidlige rapporter antydet at det var så mange som 100 aktive klubber i landet.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories