Sverige slår ned på ulovlige pokerklubber

Sverige slår ned på ulovlige pokerklubber 0001

Poker er igjen i trøbbel i Skandinavia. Forrige måned meldte vi at dansk rett hadde funnet at poker var et ferdighetsspill og ikke gambling, men svenskene har nå gått den andre veien.

Lotteriinspektionen, det svenske lotteritilsynet, har beordret politiet til å gå hardere og mer aktivt ut for å finne private pokerklubber. Det ble sluppet en rapport som antydet over 100 ulovlige pokerklubber aktive i Sverige, og at situasjonen var "ute av kontroll".

De svenske myndighetene har monopol på live og online poker gjennom Svenska Spel. Men, mange pokerklubber i Sverige reklamerer for sine tilbud på nett. I april ble en turnering i Grebbestad brutt opp av 50 politimenn. Dette kom som følge av at styresmaktene hadde protestert på at arrangementet ble reklamert for i media.

På den tiden ble det spekulert i at regjeringen hadde endret innstilling til saken etter at mange i politiet protesterte mot den unødvendige bruken av politiressurser for å stoppe en aktivitet som var ment som underholdning. Dette er nå helt klart ikke saken, og nylig ba myndighetene om oversikter over alle ansatte på 24 Hour Poker for å undersøke om de fulgte monopollovgivningen.

Når det gjelder poker ligger Skandinavia langt bak resten av Europa, og etter hvert som flere og flere større pokerspillere har vokst frem, med de medfølgende pokermiljøene og fansene, så må noe skje i nær fremtid, enten den ene eller andre veien.

Dagens Tips:Spill poker lovlig og trygt hos Everest Poker.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories