Italia forventes å erklære Poker for ferdighetsspill

Italia forventes å erklære Poker for ferdighetsspill 0001

Poker som ferdighetsspill er et hett tema i Europa for tiden. I England tapte Gutshot saken sin, men Russland bestemte kort tid etter at det er et ferdighetsspill nærmere sport enn gambling. Det danske pokerforbundet ble nylig frikjent for å ha arrangert ulovlige spill etter at de argumenterte for ferdighetselementet, men naboene i Sverige har valgt å stramme inn i forhold til ikke-statlige pokerturneringer.

Nå er det Italias tur. Det er forventet at den Italienske regjerningen vil slippe en ny definisjon av hva som er ferdighetsspill, og det spekuleres i at Poker kommer til å inkluderes. Artikkel 38 av lov 248/2006 er nært forestående at skal underskrives.

Italia tok en bemerkelsesverdig U-sving i 2006 da de først forbød online gambling, men så snudde og aksepterte og regulerte det. Det ble gitt 17.000 spill-lisenser for å dekke mange former for online gambling, noe som inkluderte pokerrom som 888.com og Ladbrokes Poker. Etter tips fra den britiske onlineoperatøren King.com skal det første Italienske spill-selskapet lanseres mot slutten av året.

Italia er en av de raskest utviklende landene når det gjelder Poker i Europa. Dario Alioto har akkurat vunnet £5000 WSOP Omaha og hans gode venn Dario Minieri ble den første spilleren som tjente nok spillerpoeng på PokerStars til å vinne seg en Porsche. Om italienerne velger å erklære poker for et ferdighetsspill, kan Italia bli en ledende nasjon i en spillindustri med stadig strengere reguleringer.

Dagens Tips: Everest Poker er stedet å gå for oss europeere.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories