HSP episode 3 - Phil Hellmuth går på 'smell etter smell'

HSP episode 3 - Phil Hellmuth går på 'smell etter smell' 0001

Tredje episode av denne sesongens High Stakes Poker er nå tilgjengelig for nedlastning på nettet, og høydepunktene står i kø. Allerede i de to første episodene ble vi servert riktig underholdende poker med store potter, store bløffer og mye "trashtalk" mellom spillerne. Og i episode 3 så fortsatte man der man slapp i den forrige episoden, og det var stadige spill og bløffer med deres 7-2 spesialbet denne gangen også!

For de som ikke har sett de to første episodene, og ikke vet hva dette spesialbettet rundt 7-2 betyr, så er det en avtale mellom spillerne at den som vinner en pott med 7-2 på handen og viser dette frem – den spilleren får $500 av hver av de andre spillerne som ekstrabonus. Det blir jo $3500 ekstra for hver pott man klarer å vinne med den handen.

Og kveldens første hand i episode 3 er nettopp en 7-2 hand som blir spilt av Phil Hellmuth. Phil raiser preflop med 7-2 på handen og «Silent» Mike Baxter caller med J-10. Floppen kommer med Q-5-9 og Phil, som forsøker å vinne potten her og nå, better. Men Mike har åpent straight drag og caller inn. På turn kommer en 10'er og Mike får nest høyeste par, men det er ingen hindring for at Phil better ut igjen. Denne gangen slenger han inn $17.000, og etter litt «trashtalk» rundt bordet så sier Phil til Mike at; «Jeg vet du sitter med J-10 og vil ha maksimum betalt ut av denne handen. Det kommer til å koste mindre på river.» Og etter en lang tenkeperiode, så syner til slutt Mike som checker igjen når det kommer en 6 på river. Phil som bare kan vinne ved å fullføre bløffen sin nå better ut med $44.000 og potten er da på $97.400. Men etter vel et halvt minutts tenketid bestemmer Mike seg for å calle. Han vinner dermed potten på $141.400 og dette var kveldens første pott. Dette satte fart i skravletøyet til Phil Hellmuth, som det så ofte gjør når han taper. Han kunne bare ikke vedkjenne seg at han hadde tapt en pott, og spesiellt ikke mot en «amatør».

Og allerede i neste hand kom det en ny 7-2 han hos en av spillerne. Denne gangen var det Mike Baxter som satt med denne handen og han raiser preflop. Han får syn av en spiller og floppen kommer med Q-Q-7. Her better Baxter ut og motspilleren legger med sin hand. Dermed viser Baxter opp sin 7-2 og får også bonusen på $500 fra hver av de andre spillerne.

Det var virkelig ikke Phil Hellmuths kveld denne kvelden. Han var ikke innvolvert i mange pottene, men de han var innvolvert i tapte han så godt som alle sammen. Neste potten han var med i satt Phil med J-J på handen. Han ble da callet av Mike "The Mouth" Matusow som satt med 7-7. Floppen kom Q-7-7 og Mike velger å satse $12.000 som Hellmuth syner. På turn kom et ess og begge spillerne checker. Men når det kommer en 8'er på river så better Matusow $30.000. Phil funderte lenge på å calle dette, menkastet til slutt sin hand da Mike Matusow begynte å snakke om hva hankunne ha eller ikke ha. Det var en god nok «tell» til å komme vekk fra handen, og «The Mouth» vant potten med sine fire like 7'ere.

Disse to pottene første til at Phil gikk fra bordet og var borte fra spillet i nesten 1 time, uten at de andre spillerne ante hvor han befant seg. Men til slutt kom han tilbake og satte seg ned igjen. Da tok det ikke lang tid før han p nytt var innvolvert i en pott, og denne gangen mot Bob Safai. Phil som denne gangen satt i big blind checket med 2-3 på handen. Floppen kommer med {k-Diamonds}{9-Diamonds}2. Bob som har 6-5 i ruter på handen checker og det gjør også Phil. På turn kommer ruter {a-Diamonds}, og Phil checker. Bob kaster da helt uinteressert inn $2000, Phil kontrer med å raise til $12.000, Bob reraiser igjen med $30.000 og Phil svarer med å gå all inn, som Bob selvfølgelig syner. Potten ender på $113.000 som Bob Safai vinner. Phil blir «blakk» i denne potten og kjøper seg inn igjen med nye $50.000.

Dette er bare noen av de beste høydepunktene fra 3. episode av HSP. Det er mye annet både «smått og godt» i episoden, og etter min personlige mening så er dette den beste episode i sesong 4. Jeg teller nesten timer frem til neste episode om litt under 1 uke! Da kommer det nemlig flere av de «gode gamle» kjendisene i følge de avsluttende bildene av episode 3, som viser smakebiter fra neste episode.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories