Dansk rett mener kompetanse er viktig; Poker er et ferdighetsspill

Dansk rett mener kompetanse er viktig; Poker er et ferdighetsspill 0001

En rettssal i Danmark har kommet til at pokerturneringer ikke er en form for sjanse-basert gambling, og har bestemt at kompetanse er viktig for å lykkes, noe som er et ferdighets-kriterie.

Sent i 2006 ble Frederik Hostrup, leder for det danske pokerforbundet, tiltalt for å ha arrangert ulovlig spill. Tiltalen var basert i at Hostrup arrangerte pokerturneringer med innkjøpsavgift, noe som var et brudd på dansk lov. Hostrup og advokaten Henrik Hoffman bestemte seg for å sloss mot tiltalen og bevise at poker var et ferdighetsspill og ikke flaks.

"Jeg hadde en god følelse da vi dro fra kontoret for et par uker siden", sa Hoffman. "Jeg følte at vi hadde klart å overbevise dommeren om at poker er et spill som i stor grad bygger på kompetanse og bare i liten grad på tilfeldigheter."

Retten var enig i Hoffmans argumenter og frikjente ham. Anklagerne i saken, som representerte Horesta, en nasjonal hotell-, turisme-, og restaurantorganisasjon, har 14 dager på seg til å klage inn dommen og anke. Dommen sa at avgjørelsen falt på grunn av at kostnadene for å spille var lave og at "det krevdes kompetanse for å vinne."

Selv om det er sannsynlig at det kommer en anke så vil avgjørelsen om den blir stående stå som en viktig referanse for resten av Europa. Pokerforkjempere kan bruke denne dommen for å vise hvordan andre land vurderer poker til å være et ferdighetsspill og ikke et sjansespill.

Hostrup, som nylig ble renvasket for anklager for juks på PartyPoker (Frederik omtalte en annen spiller som sin høyre hånd i chat, noe som ble misforstått til å tro at han satt i samme rom som spilleren), er også bror til Carl Hostrup, vinneren av årets Asian Poker Classic.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories