Årets første WSOP event ferdig – ett event som skrev WSOP historie

Årets første WSOP event ferdig – ett event som skrev WSOP historie 0001

Den tredje dagen av WSOP 2007 er ferdig og den første Bracelet vinneren er kåret. Årets første øvelse - $5000 Mixed Texas Holdem – hvor 451 spillere fant veien til bordene allerede fredag før helgen. Tidlig i dag norsk tid satt siste spiller igjen og nettopp den spilleren vil bli historisk på mer enn 1 måte.

Steve Billirakis er nemlig den yngste pokerspilleren som noen gnag har kommet til et finalebord under WSOP, og dermed også den yngste spilleren som har vunnet et WSOP armbånd. Denne rekorden har forøvrig blitt slått hvert år de siste fire årene, men det skal bli tøft å slå den rekorden neste år. I fjor husker sikkert de fleste Jeff Madsen som satte stort preg på WSOP med sine unge alder. Kanskje vil vi se mer til Steve Billirakis også i år – hvem vet?

Finalebordet brakte inn en lett blanding av både nye spillere og ukjente spillere, men ingen av de aller meste kjente profilene i pokerverdenen i dag rakk helt frem til finalebordet. Da det var klart for finalebordet, var det følgende spillere som satt igjen:

Sete 1 - John Younger - 94,000

Sete 2 - Jon Turner - 88,000

Sete 3 - Fred Berger - 942,000

Sete 4 - Roger McDow - 320,000

Sete 5 - Greg 'FBT' Mueller - 683,000

Sete 6 - Kirk Morrison - 512,000

Sete 7 - Steve Billirakis - 562,000

Sete 8 - Steve Paul-Ambrose - 771,000

Sete 9 - Tony George - 546,000

Allerede i den første handen på finalebordet skulle vi få se fyrverkeri og god action. Førstegangs spiller i WSOP John Younger går all inn med A-Q og får syn av 2002 års WSOP bracelet vinner Fred Berger som callet med A-K. Også Greg Mueller viste interesse for å være med i handen, men kastet til slutt sine kort. Han fortalte i etterkant at han la ned A-J. Floppen kom med J-5-4 derav to spar og Berger ledet handen. John Younger trengte en Q på turn eller river for å få spille videre på finalebordet, men ingen av kortene hjalp ham og han forlot bordet allerede etter første handen.

Neste mann ut skulle bli Jon "Pealjammer" Turner – en pokerlegende fra North Carolina i USA. Og igjen var det Fred Berger som skulle være spilleren som slo ut en spiller igjen. A-K mot QQ – og på et bord med 10 høy var det ingen hjelp for "Pearljammer" og han sluttet på 8. plass i turneringen. Etter denne handen var Fred Berger i en betryggende ledelse med 1,5 millioner chips foran seg, mens short stack var Kirk Morrison - 1998 WSOP bracelet winner/2007 WPT Championship runner-up.

De tre neste forsvant ut i ganske rask rekkefølge. Kirk Morrison på 7. plass, Roger McDow på 6. plass og Fred Berger endte på 5. plass etter å ha gått på flere harde smeller. Siste handen hans var A-2 mot Steve Billirakis A-j. Det kom et Ess i floppen, men det kom aldri noen to'er for å reddet Berger. Dermed var det fire igjen i turneringen:

Sete 5 - Greg Mueller - 1,855,000

Sete 7 - Steve Billirakis - 625,000

Sete 8 - Steve Paul Ambrose - 1,365,000

Sete 9 - Tony George - 625,000

Neste spiller ut var Steve Paul-Ambrose - 2006 WPT tournament champion – og nok en gang var det Billirakis som ble for sterk. Billirakis hadde plukket opp A-A da Ambrose kommer inn i handen med J-8. Ambrose treffer høyeste par i floppen og gutshot straight drag, mens Billirakis får nut flush drag siden han sitter med {a-Diamonds} og alle tre kortene i floppen er nettopp ruter. Ambrose treffer sin straight på river, men uheldigvis for ham så fyller også Billirakis sin flush da river er {9-Diamonds}.

Og på den 93. handen av finalebordet skulle Tony George komme til kort, og dermed var det klart for årets første heads up i en WSOP turnering. Heads up skulle das stå mellom Steve Billirakis og Greg Mueller.

Og det måtte over 60 hender til før vinner ble kåret i denne heads up kampen. Frem til den avgjørende handen skulle det svinge veldig frem og tilbake med hvem som var i ledelse og hvem som begynte å nærme seg short. Ingen av spillerne klarte å koble et skikkelig grep om spillet. Men til slutt kom nådestøtet og slik var handen som avgjorde det hele:

Hand #157 - (Limit) Greg 'FBT' Mueller har knappen og han raiser til 200,000, Billirakis reraiser til 300,000, Mueller går all inn med 325,000, og Billirakis caller med {k-Spades}{2-Diamonds}. Mueller viser frem {5-Diamonds}{4-Diamonds}, og han trenger hjelp i bordet for å overleve videre i turneringen.

Floppen kommer med {q-Hearts}{j-Diamonds}{2-Spades}, og Billirakis treffer bunnparet og er fortsatt i ledelsen i handen. Turn er {8-Hearts}, og Mueller trenger en femmer eller en firer på river for å unngå eliminering.

River er {q-Spades}, og Greg 'FBT' Mueller er eliminert ut på andre plass i turneringen og vinner pene $328,554.

Steve Billirakis vinner World Series of Poker Event #1, med $536,287 i førstepremie, en Corum klokke, og et etterlengtet WSOP armbånd. I kun en alder av 21 år og 10 dager, blir han tidenes yngste spiller i historien til å vinne et WSOP armbånd.

Her er plasseringene og premiene til finalistene:

1. Steve Billirakis – $536,287

2. Greg 'FBT' Mueller – $328,554

3. Tony George – $218,329

4. Steve Paul-Ambrose – $146,259

5. Fred Berger – $108,105

6. Roger McDow – $84,788

7. Kirk Morrison – $63,591

8. Jon 'Pearljammer' Turner – $46,633

9. John Younger – $33,915

I kveld er det finalebord av turnering #3 og den er planlagt til å starte midnatt norsk tid. Følg med i vår Live oppdatering . PokerNews følger samtlige øvelser av WSOP 2007 i detalj.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories