Politiet aksjonerer mot Islandsk pokerturnering

Politiet aksjonerer mot Islandsk pokerturnering 0001

Politiet i Reykjavik, Island, foretok en razzia på en pokerturnering tidligere og beslagla gjenstander brukt for å arrangere turneringen, noe som inkluderte pokerbord, chips og kort. Spillet hadde pågått i mindre enn en time da politiet stormet bygningen.

Over 150 spillere var registrert, noe som er en stor turnering når man tar folketallet på Island med i betraktning. Hver betalte 4000ISK (ca 390 kroner) for å delta. Premiepotten var på 600.000 ISK og det så ut til å bli en god kveld for arrangøren Sindri Lúdvíksson. Men, innen en time etter start viste det seg at det Islandske politiet hadde andre planer.

Politiets grunnlag for raidet er at gambling er ulovlig som levebrød på Island. I loven heter det at "De som tjener direkte eller indirekte fra organisert gambling, i lokaler de er ansvarlige for, skal ha bøter eller fengsel i inntil et år."

Sindri Lúdvíksson er overrasket over politiaksjonen. Han sa at han "ikke trodde det var noe ulovlig som foregikk."

Han sa videre til det Islandske Morgunbladi: "En avgift var avkrevd, en såkalt rake, en provisjon som arrangøren av et pokerspill tar. Det er vanligvis fem til ti prosent av potten i hver hånd. Avgifter blir tatt når folk spiller bridge eller bingo, noe som er lovlig på Island."

Islandsk politi sa at saken er under etterforskning for økonomisk kriminalitet.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories