Pokerpsykologen 21 - Pokerproblemer

Pokerpsykologen 21 - Pokerproblemer 0001

I tiden fremover skal jeg se på poker som et samfunnsmessig problem. Vi skal se på hva helsepersonell sier om gamblingproblemer generelt og vi skal se på noen eksempler på problemer hos både hobbyspillere og proffspillere. Viktigst av alt, jeg skal forsøke å overføre de generelle problemene rundt gambling til et språk og med eksempler som viser forskjellene i forhold til eventuelle pokerproblemer, problemer som er unike til hvordan poker spilles og hvordan poker blir brukt og misbrukt av spillerne. De psykologiske elementene i poker er ikke de samme som i gambling generelt. Pokerproblemer kjennetegnes med et unikt handlemønster, og å gjenkjenne det vil være en fordel for spillet ditt og for helsen til deg og de i rundt deg.

Før du slutter å lese denne artikkelen fordi du "ikke har et problem med poker" så vil jeg at du skal tenke på dette. Målet ditt ved pokerbordet er å vinne penger. En måte vi alle vet for å tjene penger er å kunne lese spillere. Om det er spillere med pokerproblemer ved bordet, så kan det å gjenkjenne dette gi deg en fordel. Det høres kanskje litt slemt ut å bruke noens problemer mot de, men du utnytter alle andre tells du kan for å få en fordel, så hvorfor ikke denne også. Så, du har sannsynligvis ikke et pokerproblem, noe som betyr at denne artikkelserien kun kan hjelpe deg med å tjene penger. Du trenger ikke takke.

I alle tidligere artikler har jeg unngått å nevne gamblingproblemer og pokerproblemer. Det har vært min mening, frem til nå, at det er nok litteratur, nok bøker, nettsider og gratisnummer til å dekke opp alle de spillerne som "har et spilleproblem". Nylig har jeg endret mening da flere og flere mennesker har spurt meg om pokerens skyggeside. Disse spørsmålene har kommet fra venner og kolleger, både pokerspillere og ikke. Nylig begynte spørsmålene å komme fra spillerne selv. Jeg antar at når du markedsfører deg selv som pokerpsykologen så er dette uunngåelig, men når en proff pokerspiller med et kjent navn i pokerverdenen begynte å stille en del skarpe spørsmål for noen uker siden bestemte jeg meg for at det var på tide å ta tak i emnet.

Om du søker på nettet etter "gambling" så kommer du til å få mange treff for gamblingproblemer. Du får ikke det om du søker på "poker". Vi hører ikke mye om pokerproblemer. Jeg tenkte jeg skulle starte med å ta tak i de unike delene ved skyggesiden av pokeren. Det kommer til å ta litt tid å gå gjennom alt dette, men jeg håper du ved å lese disse artiklene med et åpent sinn kan oppdage hvordan en venn eller spillekompis passer i beskrivelsene. Du kan kanskje også se litt av deg selv i eksemplene. Poker er et fabelaktig spill, det er sosialt og underholdende. Poker gir utfordringer som krever både et analytisk og sosialt sinn. Poker er et spill det tar et øyeblikk å lære og en livstid å mestre. Poker er også gambling, og all kritikk vi hører fra familie og myndigheter har røtter i fakta. Faktum er at menneskets natur fører til at man kan bli avhengig av ting, og poker kan være en av disse tingene. Det tjener oss alle om vi ikke prøver å se bort fra denne siden ved oss selv.

La oss starte med avhengighet.

Avhengighet er en psykisk lidelse som kommer fra en kombinasjon av gener, biologi og sosiale faktorer. Avhengighet er karakterisert som gjentatt bruk av midler eller oppførsel på tross av klare bevis for negative følger som kommer av denne oppførselen.

Det første skrittet i å finne en "kur" for avhengighet er å innrømme at man har et problem. Innen pokeren kan man heller si at det er å identifisere oppførselen man har. Om vi kaller det avhengighet, tvangstanke eller hva så er det de negative konsekvensene som klart definerer oppførselen. Du har ikke pokerproblemer om du ikke har noen negative konsekvenser av å spille poker. Men vi vet alle at det er mange som har store pokerproblemer.

Neste gang skal jeg se på å finne forskjellen mellom gamblingproblemer og pokerproblemer.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories