Bokanmeldelse: Bigger Deal - A Year Inside the Poker Boom av Anthony Holden

Bokanmeldelse: Bigger Deal - A Year Inside the Poker Boom av Anthony Holden 0001

Bigger Deal er en oppfølger til Anthony Holdens Big Deal som ble utgitt i 1990. Jeg husker den første boken, og det er bokstavelig talt tusenvis av pokerspillere som krediterer Big Deal for å være boken som fikk de involvert i spillet. Nå, 17 år senere, har Holden skrevet en lignende bok, men denne gangen plassert i, som tittelen sier, "i midten av poker boomen." Det er både positive og negative ting å si om Bigger Deal.

Først, så kan Anthony Holden å skrive, og skriver på en underholdende måte. Han skriver ikke bare om poker, hans merittliste inneholder biografier om Shakespeare, Laurence Oliver, Tchaikovsky og prinsen av Wales. Av alle pokerbøkene du har lest eller kommer til å lese så garanterer jeg at Bigger Deal er den som er best skrevet.

Problemet med Bigger Deal er at det er uunngåelig å sammenlikne den med Big Deal. Men pokerverdenen har endret seg siden slutten av åttitallet. De fleste som leste Big Deal hadde aldri vært på en stor pokerturnering og slettes ikke på WSOP. Nå så har alle som kan finne på å kjøpe Bigger Deal enten spilt eller sett de fleste av turneringene som Holden snakker om. Vi vet alle om Chris Moneymaker og kort-kameraene, og WPT, Jamie Gold og Mike Matusow, og mange av oss er blitt lei av de historiene. Vi har allerede sett de på TV.

Jeg er sikkert noe mer blasert enn de fleste som leser denne anmeldelsen. Jeg bor i Las Vegas, jeg skal på alle 55 turneringene under årets WSOP og jeg var der på alle i fjor også. Jeg har møtt spillerne som Holden beskriver og jeg kan se bak det som er skrevet da jeg vet hva som virkelig skjedde og hva som virkelig skjer. Jeg vet om den endeløse kjedsomheten og jeg vet også at å høre hvordan folk beskriver turneringsopplevelsene sine blir fort kjedelig. Så jeg må lure, er det bare meg? En av mine venner foreslo at jeg skulle lese den første boken på nytt, boken jeg leste før pokerboomen og før jeg ble del av pokerboomen.

Til min overraskelse så er Big Deal fremdeles en god bok. Er den bedre enn den nye Bigger Deal? Jeg er ikke sikker, de to bøkene beskriver forskjellige æraer. Det hele koker vel ned til følgende: Hvis du skal skrive om et "boom" når du er i midten av "boomet" i en verden med så god mediedekning som vi har i dag så bør du grave mye dypere og finne noe som ikke har vært overalt på internett og på TV i lang, lang tid. Bigger Deal er ikke noe særlig større greie enn den forrige boka, og jeg ville virkelig at den skulle være det.

Amazon selger de to bøkene som et sett om du trykker på Big Deal først. Jeg anbefaler at om du skal kjøpe en, så kjøp like godt begge og få et perspektiv på hvordan verden var før boomet og nå når vi er midt i det.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories