Bokanmeldelse - The Poker Mindset: Essential Attitudes for Poker Success

Bokanmeldelse - The Poker Mindset: Essential Attitudes for Poker Success 0001

Når jeg fikk høre at mine gode venner Matthew Hilger og Ian Taylor skulle gi ut en bok sammen visste jeg den kom til å bli bra. Hilger er en etablert pokerforfatter og hadde en god start på året ved å nå to finalebord under Aussie Millions etter hverandre. Taylor er en av mine kolleger ved World Poker Tour magazine og er, etter min mening og etter andres også, en av de mest innovative forfatterne der ute.

Deres første samarbeidsprosjekt, The Poker Mindset: Essential Attitudes for Poker Success, hevder ikke å være den viktigste pokerboken noen sinne skrevet, de reserverer den plassen til den boken som eventuelt beskriver alt om håndutvalg, posisjon, budmønster og så videre. Hilger og Taylor hinter dog til at dette kan være den nest mest viktige boken du kan lese. Kort, sjetonger og hender dukker ikke ofte opp i denne boken, faktisk så er den ikke skrevet til en bestemt form for poker heller. The Poker Mindset konsentrerer seg i stedet om holdningene som fører til at man blir en vellykket pokerspiller, ikke hvordan man skal spille hånd X i situasjon X.

Noen av grunnsetningene i boken er om disiplin og ego. Hvordan du skal gjenkjenne at du er på tilt, når du lar egoet ditt kontrollere handlingene dine, og når dette påvirker bankrollen din. Kanskje den viktigste leksen den lærer bort (for meg) er hvordan man skal distansere seg fra pengene, for å kunne ha en mer objektiv kontroll på bankrollen og se på avgjørelser på sikt i stedet for å tenke på enkelthender og badbeats. Det er også ufyllende informasjon om hvordan man skal håndtere bad beats, varians, og å forstå motivene til dine motstandere, samt livet utenfor pokerbordet.

Jeg visste at denne boken kom til å være bra, og det er den virkelig. Jeg er uenig i en ting som Ian og Matthew sier, og det er utsagnet i starten om at dette kanskje er den andre viktigste boken som finnes innen poker. Jeg mener denne boken er den viktigste som finnes for enhver pokerspiller som har lest mange bøker, gjort det brukbart, og tror de kan alt (kategorien jeg faller inn under). Mye av det du leser vil du allerede vite fra før, men aldri sett skrevet ned, og mye av det andre er herlig nytt og innovativt.

Du kommer til å lese den mer enn en gang.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories