Pokerpsykologen 20 - Legg igjen følelsene ved døra… eller ikke!

Pokerpsykologen 20 - Legg igjen følelsene ved døra… eller ikke! 0001

Du har hørt det dusinvis av ganger. Hver eneste pokerbok sier det: "Legg igjen følelsene ved døra når du kommer til pokerlaget." Godt råd, men fullstendig umulig. Du kan like godt be en spiller om å legge igjen hjernen ved døra. Vi er av natur følelsesvesen. Du kan ikke legge igjen følelsene ved døren. Som de fleste folkelige råd som dette så er det noe sannhet i det som blir sagt, men la oss se på hvordan følelsene dine kan jobbe for deg i tillegg til mot deg ved bordet.

En spiller tilter. Han bare tar av etter en bad beat. Hva kommer så? De spiller bort resten av sjetongene, de river kjeft til dealeren eller andre spillere, de går en tur og prøver å riste det av seg. Det er mange måter å reagere på tilt, men spørsmålet er, hvorfor tilte i utgangspunktet? Svaret på det kan bli funnet i svaret på følgende spørsmål: Hva var det som allerede foregikk hos den spilleren før han satte seg ved pokerbordet?"

Flertallet av tiltene skjer bør spilleren setter seg ved bordet. Derfor rådet om å legge følelsene ved døren. Siden vi realistisk sett ikke kan gjøre det fullstendig, la oss se på noen andre råd:

1) Neste gang du tilter, analyser det på samme måte som du analyserer spillet ditt etter en kveld. Du gikk all in med AQs og ble synet av AJo og tapte. Reaksjonen din, tilten, er like mye en del av spillet ditt som å spille suited connectors fra startposisjon. Hvis du ser på de negative reaksjonene dine til en bad beat så ser du utvilsomt at det koster deg sjetonger og penger.

2) Legg merke til hvordan andre spillere reagerer til bad beats. Hvordan kan den fyren reise seg og si "pen hånd" etter å ha tapt mot en runner-runner? Reaksjonen hans er drevet av følelser, like mye som en som slår i bordet eller kaster kortene, men hvem tror du har best sjanse til å spille den neste hånden med god fokus?

3) Forstå virkelig at en som har 3 outs på river kommer til å treffe 7% av gangene. 93% sjanse for å vinne betyr at du kommer til å tape noen ganger.

4) Trening og forberedelse på å håndtere badbeats er enormt mye mer viktig for spillet ditt enn evnen til å trikse med sjetongene. Hvilke av disse har du brukt mest tid på?

Dette er ikke rakettforskning, men menneskeforskning. Nøkkelen til vitenskapen om mennesket er observasjon. Psykologer, sosiologer, antropologer, alle disse baserer seg på observasjon av mennesker i deres naturlige tilstand. Om du har problemer med tilt eller i det hele tatt følelsene dine ved bordet, så observer spillere som ikke har det problemet. Hva gjør de. Hva gjør de ikke. Hvordan oppfører de seg foran en bad beat? Nøkkelen til å bruke følelsene til din fordel er forberedelse. Og så snart du har følelsene dine under kontroll så kan du gå til neste skritt. Finne de som ikke har følelsene under kontroll og presse de ut på tilt.

Bad beats skjer, men sjokkbølgen etter skal felle de andre spillerne, ikke deg.

Dagens Tips: Bli så følelsesmessig involvert du vil hos Mansion Poker.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories