WSOP dobler antallet sjetonger

WSOP dobler antallet sjetonger 0001

Denne nyheten handler om en av de detaljene som kom frem på telefonkonferansen WSOP holdt for en ukes tid siden.: Nemlig at WSOP dobler antallet chips i alle de 55 turneringene i det nåværende programmet.

Turneringssjefen for WSOP, Jack Effel, sa på konferansen at antallet chips dobles i alle turneringer. I dagene etter konferansen ble de nye strukturene også lagt til i innholde på den offisielle wsop-siden worldseriesofpoker.com. Interesserte kan se de nye strukturene ved først å klikke på "07 WSOP Schedule" og deretter på en av turneringstitlene som er en link til en side med blind-struktur og andre detaljer.

Effel forklarte at fordoblingen av antallet chips var nødvendig for å heve spillernivået på de mellomliggende, tidlige og lave buyin-turneringene. Disse turneringene har tidligere hatt rykte for ikke å inneholde spesielt mye godt pokerspill. Derfor har WSOP tilsynelatende besluttet at doblingen av antallet sjetonger over hele linjen er en måte å skape ensartethet. Selv i visse turneringer, som Main Event, betyr flere sjetonger ikke nødvendigvis mer spill.

Main Event går nå opp til $20.000 i startkapital og dette skaper debatt i mange diskusjonsforum. Tidlig ble det gjettet på at årsaken til å fordoble antallet sjetonger handlet om behovet for å hindre tyveri og gjenbruk av sjetonger fra små turneringer inn til hovedturneringen. WSOP introduserer mange forskjellige chip-sett under årets WSOP. Tre av de blir brukt i selve spillet, mens de andre tre er reservert til forskjellige satellitter. Dessuten vil en av de tre mønstrene kun bli brukt i Main Event og ingen andre steder. Det skal ikke være mulig for en juksemaker å bruke sjetonger fra andre turneringer i hovedturneringen.

Det er delte meninger om hvor mye endringene i antallet sjetonger og endringene i blind-struktur tilfører spillet og hvor mye som er rent kosmetisk. Lavere buyin-turneringer får en klar fordel hva angår økt spilletid, men undersøkelser av strukturen i Main Event viser at det er nære den gamle strukturen. En av de nye kreftene bak turneringene, Joe Sebok, ser dem som "kosmetiske, om enn gode kosmetiske endringer."

"De ekstra nivåene er fine", sier Sebok, "men de representerer ingen drastiske endringer hva angår spillet. Alt i alt får de spillerne til å føle seg mer tilpass uansett hvor mange endringer det er i spillet, og det er en god ting." Sebok fortsetter: "WSOP har virkelig mas rundt dette med nye tiltak, da de skal konkurrere med mange forskjellige turneringer innen en begrenset periode. Det er virkelig vanskelig under så store turneringer som WSOP."

Som helhet er Sebok sine tanker et ekko av den generelle meningen til spillere om at justeringene er en god og nødvendig ting. Eller som Sebok sier det: "Jeg har kun ros til overs for WSOP-direktør Jeffrey Pollack og guttene for disse endringene."

Dagens Tips: Kvalifiser deg til WSOP gjennom Party Poker. Hold og et øye med vår freeroll-liste for å finne datoer.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories