888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

World Series of Poker 2007 - tre måneder igjen

World Series of Poker 2007 - tre måneder igjen 0001

Det virker som om det var i går at Jamie Gold seilet på en enorm haug med chips inn til å bli verdensmester. Chip Reese vant den aller første $50k WSOP HORSE-turneringen og Mike Sexton vant Tournament of Champions. Sannheten er at vi er bare tre måneder unna åpningen av WSOP 2007. Som en forberedelse til den store turneringen skal vi se på noen av de mange endringene Harrah's og WSOP-arrangørene har planlagt for den årlige pilgrimsreisen til Las Vegas.

Starten av årets WSOP har blitt flyttet frem nesten en måned, legg merke til at datoen for den første turneringen har blitt flyttet til 1. juni og registrering til alle turneringer har allerede åpnet. Det er fremdeles vinter her i Norge, men WSOP 2007 er på vei med stormskritt.

Som i de to foregående årene så skal WSOP arrangeres på Rio Hotel i Las Vegas. Rykter om at de skulle flytte til en annen Harrah's-eiendom var mest på grunn av plassproblemer på Rio, men flere endringer har blitt gjort for å rydde opp i dette. Først og fremst så forventer vi at antallet deltakere, i alle fall for hovedturneringen, kommer til å gå ned på grunn av lovendringene i USA som rammer onlinesatellitter til WSOP. Hvordan dette vil påvirke de tidlige turneringene er usikkert og vanskelig å forutse, noe som fører til gode odds for de som gambler på deltakerantall hos bettingbyrå.

Rio og WSOP har også jobbet hardt for å omstrukturere arealene for de syv ukene med pokerfestival. Amazon room kommer igjen til å bli kjernen av arrangementet men med en stor forandring. I 2006 hadde de omtrent 220 bord i rommet, i år blir det 50 bord til. Dette får de til ved å bygge et midlertidig tilbygg utenfor hovedbygningen. For de som var der i fjor så kommer dette påbygget til å komme der matteltet var. Rommet kommer til å ha aircondition selvsagt, og vil være festet til hovedbygningen så du slipper å gå ut i Las Vegas-varmen. Endringen vil øke det mulige antallet deltakere til 3.025.

Hovedturneringen er planlagt til å ha tre førstedager og dermed 9.075 mulige deltakere.

Med 55 turneringer i år kommer dette til å bli den største WSOP når det gjelder antallet armbånd som skal deles ut, men i motsetning til i fjor kommer det ikke til å være mulig å vinne armbånd etter at hovedturneringen har startet. Second Chance-turneringer kommer til å bli spilt hver dag, men disse vil ikke gi armbånd. Vi skal gå gjennom detaljene rundt alle de 55 turneringene i en senere artikkel.

Et annet stort steg fremover kommer når det gjelder sjetongene. Ny sett har blitt bestilt slik at alle turneringer som blir spilt vil ha markert forskjellige farger. Det kommer til å være egne sett til hovedturneringen, mega-satellitter, super-satellitter, enkeltbord-satellitter, hver daglige turnering og turneringene som varer over flere dager. Dette vil sikre at ikke sjetonger blir med over fra en turnering til en annen ved feil eller juks.

En liknende avgjørelse har blitt tatt når det gjelder problemene med kortstokkene. I fjor var det mange klager om merkede eller skadede kort, og kortstokker som ble brukt flere ganger. I år kommer de til å gi nye kortstokker til hver turnering.

Det er flere andre endringer som kan meldes om: et nytt opplæringsprogram for dealere og et for personalet på gulvet. kommer vi til å komme tilbake til i en senere artikkel.

Hva synes du?