888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Spillere ber om dom i WPT-søksmål

Spillere ber om dom i WPT-søksmål 0001

Tilbake i Juli i 2006 leverte syv profesjonelle pokerspillere et søksmål mot World Poker Tour. Nylig økte spillerne Annie Duke, Andy Bloch, Joe Hachem, Howard Lederer, Chris Ferguson, Phil Gordon og Greg Raymer temperaturen ved å anmode om dom før rettsaken starter. De ønsker med andre ord at dommeren skal avgjøre saken i deres favør uten å måtte dra saken gjennom rettssystemet.

Slike forespørsler bruker man når det er trodd at faktum i saken er så klare og utvilsomme at resultatet er gitt på forhånd. I saker hvor lovgivningen er komplisert eller hvor faktum kan være utydelig eller åpent for diskusjon er det lite sannsynlig at dom faller uten rettssak.

Kjernen i søksmålet er at WPT sin kontrakt som spillerne må signere for å kunne spille i WPT bryter med amerikansk konkurranselovgivning. Blant annet gjelder det kravet spillerne får om at WPT skal kunne bruke navn og bilder fritt til å promotere alle WPT-produkter og tjenester.

Siden dette er en sak med røtter i konkurranselovgivning, og da det er et område som juridisk er veldig komplisert, kan man kanskje gå ut fra at det er lite sannsynlig at de vil få en dom uten rettssak, men spillernes advokat Jeffrey Kessler er ikke enig. "Saken er veldig annerledes i forhold til en typisk sak på konkurranselovgivningens område. Vi mener vi har en veldig sterk sak på grunn av at kontraktene WPT opererer med er tydelig sterkt konkurransehemmende og dermed er det passende for en rask avgjørelse uten rettssak til fordel for saksøker."

Begge sider har sagt seg enig i å stanse innsamlingen av bevis og fakta frem til det har kommet svar på om det blir rettssak eller ikke.

World Poker Tour hadde ingen kommentar.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories