888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Greg Raymers Starskonto hacket. Pengene reddet.

Greg Raymers Starskonto hacket. Pengene reddet. 0001

En ivrig men ikke direkte smart hacker lærte en lekse på søndag: Kontoen til en høyt profilert spiller har kanskje penger på seg, men å rote med denne kontoen vil nok bli oppdaget.

WSOP 2004-mester Greg Raymer var midlertidig offer for en hacker som brukte rå makt og gjentatte forsøk på å gjette Raymers PokerStars-passord for å få tilgang til kontoen hans på søndag. Hackeren åpnet så flere heads-up sit'n'go-turneringer med store beløp og begynte å dumpe innholdet av kontoen til noen kalt "Ikeyrson", tydeligvis uten å tenke på at Raymers sitt spill alltid blir sett på av mengder av fans hver gang han logger på.

Selvsagt oppdaget flere av disse tilskuerne at spillet var mistenkelig, og tok kontakt med PokerStars sin sikkerhetsavdeling, som igjen kontaktet Raymer. Raymer som da var på golfbanen mottok flere telefoner både fra PokerStars, kona og hans far om det som foregikk.

På grunn av den veldig åpenlyse måten tyveriet ble forsøkt klarte Stars å fryse kontoen og flytte pengene tilbake til Raymer, samtidig som Raymer sikret kontoen med et bedre passord. Hackeren hadde ennå ikke hatt tid til å flytte pengene til en tredjeparts konto, noe som ville ha gjort det vanskeligere å returnere pengene.

Raymer innrømte senere på et pokerforum at han ikke hadde valgt det sikreste passordet. Raymer fortalte også at PokerStars ikke kunne skaffe ham identiteten til forbryteren, sannsynligvis på grunn av Europeisk lovgivning om personvern. Dette betyr ikke at PokerStars ikke skal forfølge saken. En person på det aktuelle forumet lurte på hvorfor tyven ikke hadde direkteoverført pengene til den andre kontoen. Det ville ha vært et mer tydelig tyveri, men ville i det minste ha hindret at man ble oppdaget så raskt.

Hendelsen kan få PokerStars til å legge til enda et sikkerhetstiltak under innlogging, for å hindre at man kan bruke gjentatte forsøk på passord for å tvinge åpne kontoene til folk. Skulle dette bli innført er det takket være en litt lite fremsynt hacker nå på søndag.

Dagens Tips: Sørg for å velge et sikkert passord når du registrerer deg hos PokerStars. Hvem vet, det kan jo ende opp mye penger der inne.

Relaterte spillere

Hva synes du?