Finalen av EPT Polen – Norsk i tetkampen igjen.

Finalen av EPT Polen – Norsk i tetkampen igjen. 0001

Da var alle de syv stoppene for European Poker Tour over for sesong 3, kun finalen i Monte Carlo gjenstår. Den spilles fra onsdag 27. mars. Der er det ventet et mye større felt enn i de andre stoppene, og vil garantert tiltrekke seg enda flere profilerte spillere fra hele verden. Men så er inngangsprisen og det dobbelte av de andre – nemlig 10.000 euro.

Norge har hatt en fantastisk sesong, med seier i Barcelona og Dortmund. Det hele begynte med seier til Norge i Barcelona – Bjørn Erik Glenne satt igjen alene på toppen. Jan Olav Sjåvik var på finalebordet og endte på 3.dje plass i London og var nær ved å komme på finalebordet også i København (10.nde plass). Johnny Lodden har ved flere anledninger vært høyt oppe, men dessverre ikke klart å nå helt opp og inn på finalebordet. Jonas Helness har også hatt en god EPT sesong og kommet inn i pengene både i Dublin og i København. Totalt er det over 25 norske spillere som har kommet inn i pengene i årets EPT sesong.

Warszawa

Finalebordet i Warszawa i Polen var som ventet dominert av skandinaviske spillere, 2 dansker, 1 svenske og nordmannen Marius Torbergsen fra Tromsø. De 4 siste var 2 engelskmenn, 1 franskmann og damenes representant på dette finalebordet var fra Tyskland.

Førstemann til å forlate finalebordet var dansken Fredrik Hostrup. Han endte all-inn med K-10 i hjerter og ble callet av Andrew med 10-10. Floppen ga dansken ingen hjelp og turn og river var 2 lave kort, så ingen hjelp der heller. 8 plass og 29.130 Euro i premie ble resultatet for dansken.Patric Mårtensson fra Sverige var neste mann ut. Standard handen A-K mot A-Q og Q på river ble hans skjebne denne gangen. Farid Meranghi var nemlig heldig nok til å fange spar damen på river og sendte dermed Patric hjem med 7.nde plass og 40.574 Euro. Farid fortsatte og slå ut spillere og Andrew O'Flaherty fra England ble hans neste offer. Marius Torbergsen var også involvert i denne handen, men klarte å komme seg vekk. Maris raiser opp til 32 k, men blir re-raised av Andrew all-in. Farid går "over the top" på dette igjen som gjør at marius kommer seg ut av handen. Andrew viser frem 2-2 mens Farid snur opp J-J. Ingen hjelp til Andrew og hans pokerspilling i Polen endte med 6. plass og 50.978 Euro. Femteplassen ble det damen fra Tyskland, Katja Thather, som måtte se seg fornøyd med. Hennes avgjørende hand ble 2-2 mot Peter Jebsens A-Q. Men 64.500 Euro er da slett ikke dårlig for å spille poker i 3 dager.

Marius ute

Etter flere uheldige situasjoner ble det til slutt fjerdeplass på Marius Torbergsen. Den siste og avgjørende handen var blindekrig mellom Peter Jebsen i small blind og Marius i big blind. Floppen kommer med 4-5-6 i rainbow farger. Peter Jensen checker og Marius, som holder Q-5, better ut 50 k som er 1/3 av hans stack. Peter setter så Marius all inn og etter en lang tenkepause velger Marius og calle med sitt mellompar. Men dessverre har danske floppet nuts da han har 7-8 på handen. Det kommer en Q på turn, og øker sjansene for Marius til å få fullt hus, men med en hjerter 4 på river står ikke 2 par mot Peter Jebsens straight. 4, plass og like over 78.000 Euro til Marius Torbergsen. Gratulerer med utrolig bra innsats Marius – synd det ikke holdt hele veien inn!

De siste 3

John Conroy ute på 3. plass. John Conroy og Peter Jepsen fikk på alle pengene før flop. Jepsen dominerte med sin AA mot Conroy's AK. Ingen hjelp i bordet for Conroy, som dermed var ute med 109.238 euro i lomma. Dermed er det klart for heads up spill mellom Peter Jepsen, Danmark og Farid Meraghni, Frankrike. De kjemper i tillegg til heder og ære selvfølgelig om pengepremiene på 325.633 i førstepremie og 182.063 til annen plassen.

Etter en del små potter og mye frem og tilbake med potter på knapt over 150.000 – hver spiller hadde cirka 1,4 millioner sjetonger på dette stadiet – ble det til slutt Peter Jebsen som trakk det lengste strået. Den siste handen var slik: Farid går all-inn med . Peter tenkte ikke i det hele tatt og callet med . Floppen kom med . Peter leder dermed stort, men Farid har et straight drag. Turn viser som gir farid enda flere outs, men river viser . Dermed var saken klar. Peter Jebsen fra Danmark var den første EPT vinneren i Polen.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories