Bokanmeldelse: Hold'em Wisdom for All Players

Bokanmeldelse: Hold'em Wisdom for All Players 0001

"Jeg antar at mange av dere som leser denne boken anser dere selv som nybegynnere eller uerfarne pokerspillere."

Det er litt uheldig at Daniel Negreanu velger å skrive dette som den første linjen av kapittel ti i denne boken, da man skulle tro at dette var informasjon man ville ha hatt i begynnelsen av boken. Men igjen, enhver god pokerspiller som har tittet i innholdsfortegnelsen vil ha oppdaget at Hold'em Wisdom for All Players er en bok for nybegynnere. Når det er sagt så er det virkelig en unik bok for nybegynnere. Daniel bryr seg ikke, igjen, med en liste over starthender og all annen grunnleggende Hold'em-informasjon som fyller mange andre innføringsbøker. Han påpeker flere ganger at "med all den informasjonen som er der ute i dag, er det ingen unnskyldning for å mangle grunnleggende pokerkunnskap". Daniels intensjon med denne boken er klart å åpne døren for nybegynneren til mange av finessene ved spillet men uten å oversvømme ham med endeløse lister over hender og krigshistorier.

Boken er delt inn i femti kapittel på rundt tre sider hver, og selv om å dekke over et emne på så få ord er vanskelig så er det ikke umulig. Jeg tror den gjennomsnittlige nybegynneren vil vinne mye på å lese hva Daniel har å tilby. Selvsagt er det topper og bunner i materialet som er tilbydd. Som en topp så bør bare innsikten i femti forskjellige sider av Hold'em være nok til å advare en nybegynner om at det er mye mer i Hold'em enn hva man skulle tro, og samtidig gir det nok innsikt til å kunne begynne å bruke det i en spillestil under utvikling.

"Spill med lite chips", "Spille raskt, spille sakte", "Syne med den verste hånden", er alle konsept som kanskje ikke ville ha slått en nybegynnende spiller, men som er klart og konsist forklart av Daniel i forskjellige kapittel. På den andre siden så er boken solgt som en "morsom forberedende bok og oppslagsverk". Det er morsomt og forberedende, men hvis det skal være et oppslagsverk så forventer vi kanskje noe informasjon om hvor man skal gå eller hva man skal lese etterpå. Daniel var klart begrenset av at han ikke kunne anbefale bøker fra andre utgivere enn sin egen (Cardoza). Jeg følte det ville ha vært til hjelp om det på slutten av hvert kapittel hadde vært en pekepinn til hvor man kan finne mer informasjon om det aktuelle temaet.

Daniel holder materialet lett nok til å bli forstått og kaster inn noen interessante hender som eksempel. Han setter og opp underholdende og informative kapittel som "Heads Up med Jerry Buss" og "Sett opp en privat turnering". Kapittelet om "Hvor man skal sitte ved pokerbordet?" burde forvirre alle nybegynner, og det bør det kanskje og. Hold'em er ikke et enkelt spill. Det er konsept i Hold'em som rettferdiggjør utsagn som at "det tar et helt liv å mestre" og å plukke ut den riktige plassen ved et bord burde imponere en nybegynner nok til å forstå at det er mye mer å lære.

Antakelig det beste kapitlet i boka er "Home Run Hitters and Small Ball Players", men det kommer med den følgende advarselen: "Small ball er en avansert strategi og burde bare brukes av spillere med en god mengde erfaring." Allikevel, på noen få sider, klarer Daniel å overbringe essensen i disse to motstående strategiene. Dette leder til det innlysende spørsmålet om hvorvidt Mr. Negreanu har en bok for viderekomne i arbeid. Fra hans kapittel i Super System II (Triple Draw Lowball) er det klart at Daniel kan skrive på forskjellige nivåer til et vidt spekter av spillere. Man kan håpe at etter denne interessante boken med "50 tips", så utforsker han mer avanserte deler av pokeren senere.

Hold'Em Wisdom for All Players: 50 Powerful Tips to Make You a Winning Player.

Daniel Negreanu. Cardoza Publishing. 2007. 166 Sider. £6,85 hos Amazon.co.uk

Hva synes du?

More Stories

Other Stories