Er poker en sport? - Del 2

Er poker en sport? - Del 2 0001

Ok, greia er at jeg ville at denne artikkelen skulle være litt som en avhandling, med objektive argumenter for og mot spørsmålet i overskriften. Jeg ville at spørsmålet skulle være åpent, og tvetydig til slutten, men kanskje få tvilere til å tenke over ting en gang til. Alt i alt en fin liten artikkel som ville være like gøy å skrive som det forhåpentligvis er å lese.

Men beklageligvis kan ikke det skje. I stedet for å lage en strukturert og underholdende avhandling, har jeg I stedet sett meg nødt til å komme med et brutalt og aggressivt utsagn farget av mine egne meninger:

POKER ER EN SPORT!

I morrest trodde jeg det ikke helt selv, men så i ettermiddag fikk jeg nyheten om avgjørelsen i Gutshot-saken i England, og nå må jeg tro det. Avgjørelsen til en dommer og jury har klassifisert poker som ren gambling. De tilla det selvsagt et visst element av ferdighet i saken, men med overskrift-sultne journalister så er det virkelig stort potensial for å stigmatisere spillet vårt.

Først har vi situasjonen med online gambling i statene, og nå har vi denne høyprofil-saken rett i nabolaget. Når slike ting blir så stort gjør det pokeren sårbar. Vi må beskytte våre rettigheter som pokerspillere, og selv om du ikke er enig i tanken om at poker er en sport, så burde det kanskje være lurt for oss alle å begynne å tenke i de banene, for å kunne legge mer vekt bak argumentene om at ferdighet faktisk overstyrer sjanse-elementet i spillet.

Når du gjør det bra, så avviser du fullstendig sjanse-elementet i poker. Du velger å tro at suksessen kommer fra god lesning, strategi og vurderingsevne. Når du gjør det dårlig, så er du plutselig glad for å minne folk på variansen i spillet, hvordan du kan gjære alt riktig og fremdeles tape på grunn av uflaks, river-kort, og andre spilleres idioti.

Hvis poker er en sport, så er det antakelig den eneste sporten hvor en taper kan si at han tapte på grunn av manglende ferdigheter hos motstanderen. Ingen bokser kan hevde at motstanderen var en amatør etter at de har blitt slått ut, ingen fotballspiller kan si at det andre laget var idioter fordi de prøvde å score mål.

Det betyr ikke at poker er den mest urettferdige sporten. Boksing er en av de sportene der man kan gjøre alt riktig og fremdeles tape, ikke på grunn av et heldig slag i siste sekund, men fordi et panel med udugelige dommere kan gi seieren til feil mann. Hvis du ikke følger med på boksing så kan jeg fortelle at dette skjer ofte, faktisk alt for ofte og det er en av grunne for at boksing ikke lenger er den store sporten det var opp til midten av nittitallet.

Fotball er også en sport hvor der deltakerne kan gjøre det bra og fremdeles havne på 2. plass. En god venn av meg gikk glipp av sjansen til å spille i en FA Cupfinale på grunn av at linjemannen feilvurderte og annullerte et mål som var nære en halvmeter over linjen. (Jeg er sikker på at fotballfanatikere kan klare å finne ut av navnet på spilleren og laget innen du har rukket å lese ferdig denne artikkelen.)

Enhver sport har med seg et element som er utenfor kontrollen til deltakerne. Disse elementene rammer ofte spillerne hardt, og i poker skjer dette ofte så evnen til å handskes med nederlag og motgang er viktig for en pokerspiller. Å kunne å triumfere på tross av sjanse-elementet i poker om og om igjen beviser ferdighets-elementet i poker. Johny Chan, Doyle Brunson og Phil Hellmuth har ikke vunnet 10 WSOP-armbånd på grunn av måten kortene ble stokket, de klarte det ved å slå hvordan kortene ble stokket.

Ok.. jeg tror jeg har fått blåst ut nå. Neste gang har jeg forhåpentligvis klatret ned fra såpeboksen min og er tilbake for å se på poker som en publikumssport.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories