Er poker en sport? - Del 3

Er poker en sport? - Del 3 0001

Ok, du kjøper kanskje ikke ideen om at poker er en sport, siden sport stort sett alltid krever svette og prøving av utholdenhet og begrensninger. Den ene tingen som man ikke kan nekte for er at poker er en tilskuersport, faktisk kan det være en av de beste tilskuersportene som finnes.

Helt siden vi fikk muligheten til å se kortene til spillerne på banebrytende program som WPT så har poker vært en tilskuersport. Ikke bare får vi se kortene, vi får også se dypt inn i spillernes sjel. Vi ser hvordan de reagerer under stress, vi ser hvor godt de kjenner motstanderen sin, og vi ser hvordan de ser ut når de lyver.

TV-sendt poker har ikke bare introdusert mange nye spillere til spillet (faktisk så er Chris Moneymaker alene antakelig ansvarlig for 50 % av de nye spillerne de siste tre årene), men det har også hjulpet flertallet av de som ikke spiller poker til å forstå spillet. Poker er overalt i disse dager. Sponsing av TV-programmer, spill i store Hollywood-filmer, og om man har parabol får man til og med tilgang til egne pokerkanaler. Å forklare familien min at jeg livnærte meg på poker var faktisk veldig enkelt så snart jeg ble involvert på media-siden av pokeren, siden folk anerkjente at poker var "overalt", og innrømte til og med at de så på selv.

Enkelte tider på døgnet, forutsatt at du har parabol og de nødvendige abonnementene, så kan du se poker på omtrent fire forskjellige kanaler samtidig. World Poker Tour har et show, World Series har et show, du kan se kjendiser spille poker, og om du sitter oppe sen kan du se fullstendig ukjente spille på Channel 4, og så har man alles favoritt program High Stakes Poker selvsagt.

Ikke bare er poker enormt populært på TV, youtube får tusenvis av treff hver dag på de beste klippene fra alle pokerprogrammene.

Pokershowene går ikke primært på de populære kanalene, de vises først på sportskanaler som Sky Sports og Eurosport, og i statene er poker en av de mest populære programmene på ESPN.

Så ikke bare har vi poker overalt, det er antakelig den eneste "sporten" hvor tilskuerne definitivt spiller med i spillet de ser på. Sporter som boksing og friidrett er populært blant mange, men det er få som praktiserer det selv. Man kan kanskje koste støvet av en tennisracket eller spille på bedriftslaget i fotball en gang i blant, men poker er så lett tilgjengelig for alle som har en kortstokk eller en internettlinje. Og fordi poker er så tilgjengelig er det også den sporten som diskriminerer minst. Det finnes ingen hinder i alder (så lenge du er voksen), kjønn, fysisk styrke, og pokerspillere trenger heller ikke å være ute av sporten i lange perioder på grunn av skader.

Idrettsmenn må pensjonere seg når de ennå er relativt unge, men Doyle Brunson dominerer fortsatt de største spillene i en alder av 73 år. I alle fysiske sporter spiller menn og kvinner i forskjellige klasser, noe som stigmatiserer kvinnelige utøvere, men med pokerspillere som Jennifer Harman som setter frykt i sine mannlige motstandere ser vi ikke slikt i pokeren. Noen sporter som boksing og kurvball gir fordeler til de som er store og sterke, mens mange pokerspillere tvert i mot er i forferdelig dårlig form.

Til slutt; Poker er den perfekte tilskuersporten fordi tilskueren kan bli utøveren. Jeg kan se på WPT en uke, og neste uke kan jeg spille der. Poker er det eneste spillet hvor en superstjerne og en fullstendig ukjent kan spille i samme turnering og være likemenn. Chris Moneymaker pløyde seg gjennom et felt med superstjerner og satte drømmen i gang for millioner av amatør-spillere som ville gjøre det samme. Nå er alle store finalebord ispedd ukjente spillere.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories