Hypnose i poker: Del 2

Hypnose i poker: Del 2 0001

Det står kanskje Barry Carter under overskriften der, men det er ikke egentlig navnet mitt. La meg introdusere meg selv:

Jeg er Phil Ivey.

Ok, du tror det kanskje ikke men jeg gjør det, fordi jeg har blitt hypnotisert til å tro at jeg er Phil Ivey.

Ikke helt da kanskje. Jeg tror ikke faktisk at jeg er Phil og jeg har ikke vært involvert i kontroversielle golf-veddemål i det siste, men underbevisstheten min prøver å etterligne ham nå.

Så mye som jeg så frem til det, så hadde den naturlige skeptikeren i meg sine tvil om hypnose. Jeg forventet å gå inn i noen slags hippie-bule med røkelsespinner og sitarr-musikk. I stedet møtte jeg en mann i dress i et profesjonelt kontor.

Martin, som spesialiserte seg på fobier og sportsprestasjon fikk meg til å sette meg og føle meg komfortabel. Han forklarte i veldig enkle vendinger hva vi skulle gjøre og hvordan og hvorfor det kom til å virke. Vi startet med en veldig enkel hypnose-teknikk hvor han fortalte meg at jeg hadde magneter i fingrene. Jeg la de mot hverandre og kunne ikke klare å få de fra hverandre igjen - og fra det øyeblikket var jeg en troende.

Det første Martin viste meg var Neuro Linguistic Programming (NLP) som jeg tidligere hadde avvist som oppspinn. NLP er å lære hjernen din å assosiere en ytre påvirkning, i mitt tilfelle å gnu tommelen og langfingeren mot hverandre, med en følelse. Så om du hadde problemer med selvtillitt, alt du trengte å gjøre var å knipse med fingrene så ble du til Fonzie.

I mitt tilfelle så måtte jeg gnu fingrene mine sammen og nå får jeg en varm følelse innvendig som føles som en god klem og etter omtrent 30 sekunder får jeg en følelse av velvære som gjør det vanskelig å ikke smile. Jeg har faktisk ikke noen ide om hvordan dette skal hjelpe meg med å spille poker, men det føles innmari godt. Å kunne gnu fingrene mot hverandre og plutselig få en gratis og lovlig rusfølelse var verdt pengene i seg selv.

Jeg ble også vist en form for NLP som kommer til å komme godt med: hvordan jeg skal slippe løs all anspenthet, frykt eller andre negative følelser. Når jeg legger fingrene mot pannen og synger bursdagssangen i hodet så tar det omtrent tre sekunder til jeg er avslappet og fokusert igjen. Perfekt for når du har blitt trekt ut eller noen prøver å herse med deg ved bordet. Du kan gjøre dette ganske diskret så du slipper å se ut som en tulling ved bordet.

Med mine to nye evner var det så over til selve hypnose-delen. Hypnose er å få den bevisste delen av hjernen til å sovne (venstre side) for å gi beskjeder til den ubeviste delen av hjernen (høyre side). Gjennom hele seansen kunne jeg høre og huske alt han sa.

Når jeg var i transe fortalte Martin meg at jeg fra nå av kom til å være 100 % fokusert og selvsikker ved bordet, og at hver gang jeg satte meg ned ville jeg tre inn i kroppen til Phil Ivey (jeg hadde forklart tidligere at Ivey var den mest fokuserte spilleren på planeten) og etterlikne hans spill ved å studere motstanderne og ta riktige avgjørelser. Alt jeg visste var en god avgjørelse å ta i poker ville jeg bli påmint hver gang jeg spilte, og jeg skulle ikke kunne la meg bli distrahert.

Hele seansen virket som fem minutter men jeg ble fortalt at jeg hadde vært i transe i omtrent 40. Jeg våknet med en følelse av å være uthvilt. Når jeg gikk fra kontoret følte jeg meg fantastisk og hadde et smil om munnen.

Det var helt klart verdt de $80 jeg betalte. Jeg finner det utrolig at jeg nå kan gnu fingrene mot hverandre og få en følelse av velvære, og jeg har gjort det så ofte jeg har hatt mulighet (mye som da jeg oppdaget min egen form for NLP som tenåring).

Har det gjort meg til en bedre spiller? Jeg vet ikke ennå, hypnosen starter visstnok i det øyeblikket jeg setter meg ved et pokerbord. Så langt har jeg hatt bare en times spill online der jeg firedoblet det jeg kjøpte meg inn for. Jeg spilte godt, men det tror jeg alle ville ha gjort da man er mer bevisst på hvordan man spiller uansett etter å ha fokusert så mye på det (jeg fikk også en del heldige kort).

I neste artikkel skal jeg fortelle om hvordan det gikk i noen turneringer, og det er da jeg finner ut om noe er annerledes. Skulle du se noen som sitter ved et bord og gnur fingrene sammen og gliser som et dophode så vet du hva som foregår forresten.

Dagens tips: $50 fullstendig gratis når du laster ned Titan Poker !

Hva synes du?

More Stories

Other Stories