Hypnose i poker: Del 1

Hypnose i poker: Del 1 0001

Den første gangen jeg hørte om hypnose brukt i sportssammenheng var når Steve Collins skapte overskrifter når han tok tronen til Chris Eubank i boksing for rundt ti år siden. Chris uttalte at Steve Collins hadde jukset ve å bruke den kjente hypnotisøren Paul McKenna til å hjelpe ham med å fjerne smerte og frykt. Jeg tror alt viste seg å være bare vrøvl og Collins latet bare som om han var i transe.

Nå om dagen ser det ut som om hypnose er overalt, det har blitt en viktig del av sportspsykologi og anklager om at det er juks har forsvunnet sammen med bildene av hypnotisører som vifter med gullklokker.

Jeg tok psykologi på college og jeg vet at underbevisstheten til mennesket er sterk, spesielt når den er påvirket av hypnose. Folk har fått fysiske sykdommer behandlet av hypnose og mange sverger til det for å helbrede psykologiske problemer som angst og søvnforstyrrelser.

Så jeg har tenkt litt på det i en periode, å se om jeg kunne bruke hypnose for å hjelpe meg som pokerspiller. Først så tenkte jeg å bruke det til å hjelpe meg å huske noen av vanskeligere matematiske sidene ved poker, men så innså jeg at etter å ha lest rundt 16 pokerbøker så kunne jeg dette allikevel. En venn foreslo at jeg skulle bruke det for å komme i en sinnstilstand som fikk meg til å spille hendene mine overbevisende som om jeg hadde AA, og jeg likte den ideen, men ble bekymret for at underbevisstheten skulle rote det til og syne all in med T5 offsuit i den tro at jeg hadde en gullhånd.

Sportspsykologer hjelper atleter med å holde seg i "sonen". Vi vet hva dette betyr, men her er en fin beskrivelse fra noen ved navn Murphy (hvis sitat jeg har funnet men ikke har peiling på hvor kommer fra):

En sinnstilstand der ytelsen er eksepsjonell og vedvarende, automatisk og flytende. En atlet er i stand til å se bort fra alt press og la kroppen levere den prestasjonen den har blitt lært så godt. Konkurranse føles gøy og spennende. (Murphy, 1996)

Dette er det jeg vil ha ut av hypnose. Eksepsjonell og vedvarende ytelse. Sonen i poker er fokus, observasjon, oppmerksomhet til alt som foregår rundt deg og å kunne ta objektive avgjørelser basert på dette. Fryktløshet er viktig, å kunne gjøre det korrekte under press og frykt for å bli slått ut eller frykt for å reraise en bølle med ingenting. Jeg er litt bekymret for at å være i "sonen" kommer til å gjøre meg overmodig og at jeg kommer til å bløffe bort sjetongene, men jeg tror "sonen" gjelder for situasjonen man er i, så når det er riktig med forsiktighet så kommer den til å endre seg.

For meg så er det jeg vil få ut av dette en tilstand jeg er ekstra observant og hvor jeg føler at jeg vet akkurat hva mine motstandere har, og hvor jeg bruker mer tid på hva mine andre har på hånda enn hva jeg selv har.

Om jeg skulle tenke tilbake til en gang jeg var i sonen så måtte det bli i et cashgame for ikke lenge siden. Jeg spilte mot en stakker som virket ut av stand til å vinne en hånd mot meg. Jeg følte når han bløffet eller bakspilte, jeg kunne se sammenhenger mellom budet han akkurat kom med og tidligere bud han hadde spilt, og jeg visste hvordan jeg skulle få ham til å reraise meg når jeg hadde en monster-hånd. Det var en kombinasjon av observasjon, konsentrasjon og instinkt, uten spor av følelser.

Antakelig det vanskeligste å regne inn i dette, men som er veldig viktig, er at poker er et sjeldent spill der man kan være i sonen, gjøre de korrekte spillene, men allikevel bli trekt ut og tape. I går kveld tror jeg at jeg spilte veldig bra, men essene mine sprang seg inn i en tress og topp-flushen min møtte hus på river. Selv om jeg var fornøyd med spillet mitt så endte jeg opp med tap. Å være i sonen kan ikke forhindre dette, (annet enn kanskje å stanse meg fra å tilte) men det kan hindre enkle feil som koster oss turneringer eller store potter.

Så jeg skal la meg hypnotisere. Følg med for å se hva jeg gikk gjennom, om det gjorde en forskjell, og om jeg trodde jeg var en høne hver gang noen ringte med en bjelle.

[I]Dagens tips: Se meg dyyypt inn i øynene.. oooog sov! Du skal laste ned

Hva synes du?

More Stories

Other Stories