WSOP 2018

Pokeråret 2006: September

Pokeråret 2006: September 0001

September startet bra men sluttet dårlig, med godkjenningen av "the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act" på den siste dagen i måneden. USAs pågående WTO-disputt med Antigua var også i nyhetene. Det var en stor måned for pokernyheter, men dessverre ikke bare gode nyheter.

Lovendring passerer gjennom kongressen

Noen kalte det for "Vampyr kongressen" på grunn av at de likte å snikinnføre lovgivning i de tidlige timene av døgnet. Slik var det også når Bill Frist festet forslaget til lovendring til en annen urelatert sak som var ansett som en selvfølge å godkjenne, og tvang frem en avstemning før morgentimene den 30. september. Frists motivasjon var å tekkes med sin egen smale politiske menighet, og å prøve å fremme sine ambisjoner om å bli president. Lovendringen ble sendt til president Bush, og det var forventet at han skulle undertegne den.

WTO-panel ser på diskusjon mellom Antigua og USA

Den lille øystaten er en av dusinvis med stater hvor gamblingselskap har sine baser, og det falt på befolkningen der å måtte reise seg mot WTO i en klage på hvordan USAs lovgivning rundt poker rammer landet. PokerNews.com meldte at WTO hadde opprettet et panel til en høring for å finne ut av hvorvidt USA hadde fulgt avgjørelsen fra 2004 som gikk i Antiguas favør. I 2004 endret USA ikke på noen ting, men hevdet seg være i tråd med WTOs retningslinjer, en uthalingstaktikk som har forlenget prosessen. Det er mer på bordet enn de milliardene av dollar i onlinepoker, og en ny dom fra WTO er forventet i tidlig 2007.

To millioner chips feilplassert

PokerNews hadde nyheten eksklusivt da vi rapporterte om en av de største tabbene i turneringspoker man kan huske. Sent i WSOP 2006 Main Event ble det ved en feil lagt til mer enn to millioner ekstra chips til de siste tre bordene, noe som representerte det samme som 200 buy-ins eller mer enn 2 % av de samlede chips i spill. Harrah's har anerkjent at de har gjort en feil, men har ennå ikke kommet med en rapport om hendelsen, en rapport som kan vise hvem som hadde fordel av de ekstra chipsene.

Pokersamfunnet samler seg rundt "Baby Hannum"

Pokerspillere fikk den triste nyheten om at WPT-kameramann Paul Hannum plutselig gikk bort når han var i Las Vegas for WSOP. Han etterlot seg sin forlovede og ufødte barn. 115 spillere tok seg tid fra Legends of Poker for å delta i en innsamlingsaksjon, ledet an av Gavin Smith. Aksjonen samlet inn hundre-tusenvis av dollar, noe som ble toppet av at Legends-vinner Joe Pelton doblet beløpet. En trist historie som allikevel hadde noe godt i seg, og som viste at pokerverdenen passer på sine egne.

European Poker Tour London - Finale

Dekningen av EPT av PokerNews ga lesere resultater fra store turneringer i september, blant annet fra denne avslutningen av EPT i London. Turneringen skapte historie da Vicky Coren ble den første kvinnen som noen gang har vunnet en EPT-tittel.

Pokerstars World Championship of Online Poker (WCOOP) startet

Flere pokersider har store mesterskap online, men ingen av de var større eller fikk mer oppmerksomhet enn Poker Stars WCOOP. Turneringen startet i midten av september og skulle vare i 16 dager og ha |8 turneringer, med $10 millioner i garantisummer. De samlede premiene skulle vise seg å være mye mye høyere. PokerNews fulgte mesterskapet, turnering for turnering.

Shana Hiatt saksøkte World Poker Tour

WPT ble igjen målet for et søksmål da den opprinnelige verten Shana Hiatt gikk rettens vei for å få opphevd en klausul i hennes tidligere kontrakt som hindret henne å jobbe for andre selskap. Saken ble til slutt avgjort utenfor rettssalen, og Hiatt var dermed fri til å kunne gå over til NBC hvor hun nå er vert for pokerprogrammer.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories