Pokeråret 2006: Oktober

Pokeråret 2006: Oktober 0001

Oktober var den mørkeste måneden i fjor, da lovendringen i USA ble undertegnet av president George W. Bush. Mange pokersider begynte en masseflukt fra det amerikanske markedet selv om noen valgte å bli, og i løpet av noen få dager var det klart at onlinepoker hadde endret seg for alltid. Noen gode nyheter fant veien gjennom all ulykken - WCOOP avsluttet en rekordsettende serie turneringer med to store navn i finalehelgen, og Roland De Wolfe knuste finalebordet under EPT Dublin.

President Bush undertegner lovendring

Den 13. oktober ble raskt døpt "Black Friday" av pokerindustrien, da president Bush undertegnet noe som egentlig var en lovendring som skulle regulere sikkerheten ved amerikanske havner, men som også hadde fått sneket med lovendringen som skulle ramme pokeren så hardt. Bush nevnte aldri noe om poker-lovendringen som fulgte med, men snakket kun om the Port Security Act. I tiden fra lovforslaget gikk fra kongressen til presidenten underskrev ble det oppdaget flere smutthull i formuleringen av loven som antydet at pokerforbudet ikke kom til å bli så totalt som først fryktet.

FirePay forlater det amerikanske markedet

I en nyhet direkte knyttet til lovendringene, så ble det meldt at FirePay, del av den britiske FireOne-gruppen, ikke lenger ville tilby sine tjenester til amerikanske borgere og online gambling-selskap. Nyheten var en skuffelse til de som lurte på hvor stor innvirkning lovendringen ville ha på selskap bosatt utenfor USA, da FirePay var en av de største betalingsformidlerne for online gamblere.

Poker Stars fortsetter på det amerikanske markedet

Poker Stars priset seg nok lykkelige for at de ikke gjennomførte planene om å legge seg ut på børs, da dette sannsynligvis ville tvunget de til å gi opp det amerikanske markedet. De private eierne av Stars har i stedet valgt å fortsatt holde åpent for amerikanerne og andre selskap sin ulykke skulle vise seg å være en fordel for Stars da de gikk forbi Party Poker i antall spillere og dermed ble den største pokersiden i verden.

Neteller "oppdaterer" sin holdning til lovendringen

Onlinespillere håpet at FirePays avgjørelse om å forlate USA var enestående, og Neteller annonserte også opprinnelig at de skulle holde stand. Noen dager senere kom allikevel beskjeden om at de hadde endret holdning og skulle ut av USA, men at de skulle forbli aktive frem til den fastsatte datoen banker måtte innrette seg etter lovendringen.

WCOOP #18 $2.500 NL Hold'em - J.C. Tran vinner hovedturneringen

Turneringen ble den største i onlinepokerens historie med 2.510 spillere som til sammen ga en premiepott på $6,275 millioner og en førstepremie på $1,1 millioner. Det endte med en femveis deling på finalebordet som ga over $400.000 til hver, og den kjente proffspilleren J.C. Tran vant tittelen. Mesteparten av pengene var allerede fordelt, men Trans premiepott var allikevel på $670.194.

Pokeren mister Billy Duarte

Pokeren mistet en av sine største når "Boston" Billy Duarte tapte kampen mot kreft den 23. oktober. Duarte, som tidligere drev avl av greyhounds men gikk over til å bli en anerkjent cash-game spesialist. Duarte startet med turneringspoker sent i livet men klarte allikevel å nå to finalebord under WSOP 2006, bare måneder før han gikk bort.

WCOOP #16 $5.200 HORSE - Chad "Stelladora" Brown galopperer til seier

Etter den enorme suksessen med HORSE-turneringen under WSOP gjorde at Stars besluttet å tilby sin egen versjon under WCOOP. Turneringen kostet $5000+200 for å delta, og var den dyreste i WCOOP. Chad Brown, som spilte som "stelladora" tok førsteplassen og $223,125 i premie. Pengene kom nok godt med for Brown da det bare en uke senere ble kjent at han og Vanessa Rousso var et par.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories