Pokeråret 2006: Juli

Pokeråret 2006: Juli 0001

Når Juli kom med WSOP betydde det at store pokernyheter kom hver eneste dag. Blant det som fikk mye oppmerksomhet var $50k HORSE-turneringen og Phil Hellmuths jakt på sitt tiende armbånd. Blant andre ting var det en feil av en turneringsansvarlig, mulig mytteri blant dealerne, og vedvarende klager på kvaliteten på kort. Men det handlet ikke bare om WSOP i Juli, det bygget også opp til storm rundt juridiske tema.

Chip Reese slår Andy Bloch i episk HORSE-duell

Arrangementet tiltrakk seg bare 143 spillere, klart det minste feltet under hele arrangementet, men bortsett fra hovedturnerinen så var førsteplassen i denne turneringen den mest ettertraktede av de store proffene. Og for et finalebord det ga: Chip Reese, Doyle Brunson, Andy Bloch, Phil Ivey, Jim Bechtel, David Singer, Dewey Tomko, T.J. Cloutier og Patrik Antonius. En rekordlang duell mellom de siste to spillerne, Reese og Bloch, varte i over syv timer før Reese endelig vant og sikret seg $1.784.640 i førstepremie, og fikk æren av å bli den første $50k HORSE-mesteren noensinne.

Chen slår til igjen og vinner et andre armbånd i 2006

Vinnere av to armbånd på samme år tiltrekker seg alltid oppmerksomhet, og Bill Chen klarte dette når han vant Event #21 $2.500 No Limit Hold'em Short-Handed. Bare dager før hadde Chen vunnet Event #7, en $3.000 Limit Hold'em-turnering, og i denne kom han fra å ligge langt bak på finalebordet til å rase forbi Nath Pizzolato og tidlig chipleader "Mick" Guttman for å vinne. Et par dager etter kom unge Jeff Madsen og klarte samme bragd. Madsens doble seier var kanskje enda mer oppsiktsvekkende da dette var hans første WSOP, og han hadde tidligere i måneden blitt den yngste til noensinne å vinne en WSOP-turnering.

Sam Farha slår Phil Ivey for å vinne $5k Omaha8-turnering

Event #12 på WSOP-menyen var en $5.000 Omaha8-turnering og det endte med å bli en treveis krig mellom pokerkjendisene Sammy Farha, Phil Ivey og Kirill Gerasimov. De tre slo chipleader Mike Wattel, en fryktet Omaha-spiller som mistet sin mulighet til å vinne på grunn av en runner-runner bad beat. Gerasimov lede så godt, men bommet på flere viktige flopper og endte på tredjeplass. Ivey ledet så når det var heads up-spill, men et kraftig rush fra Farha gjorde at han tok med seg førsteplassen og i underkant av $400.000 i premie.

USAs House of Representatives godkjenner forslag til lov

På tross av fokuset på WSOP så var det andre nyheter. Den 11. juli ble et lovforslag godkjent og sendt videre. Eksperter tvilte på at lovforslaget skulle nå senatet tidsnok i 2006, men at det ville kunne bli et problem i 2007. I denne saken tok ekspertene feil.

Flere topp-spillere saksøker World Poker Tour

I en pressekonferanse holdt under WSOP annonserte syv av pokerens største navn at de hadde ført søksmål mot WPT i en sak som mange profesjonelle spillere anså som et viktig rettighets-spørsmål. De syv spillerne, Chris Ferguson, Andy Bloch, Howard Lederer, Joe Hachem, Greg Raymer, Phil Gordon og Annie Duke, søkte erstatning i et søksmål der de søkte å "føre til like spilleregler for alle spillere". Saken er enda ikke avklart.

Phil Hellmuth vinner sitt tiende WSOP-armbånd

Phil Hellmuths evigvarende jakt på ære under WSOP betalte seg når han vant Event #34 $1.000 No-Limit Hold'em med rebuys under den siste uken av Juli. Hellmuth hadde allerede gått langt i mange andre turneringer, men hadde ikke klart å sikre det tiende armbåndet. Dette endret seg nå på et tøft finalebord som også inkluderte den finske proffspilleren Juha Helppi, Rafael "Ralph" Perry, David Plastik og Tony G. Hellmuth slo ut all motstand, inkludert andreplassen Juha Helppi og fikk armbåndet han så gjerne ville ha, noe som satte ham på delt førsteplass sammen med Johnny Chan og Doyle Brunson med flest armbånd i WSOPs historie.

Hvem sine chips er det der?

Vår residente pokerpsykolog Tim Lavali satt på tilskuerbenken da en av de mest merkelige hendelsene under WSOP skjedde. En feilplassert pose med chips gjorde at chips ble inkludert i en av de tidlige turneringene uten at de skulle ha vært det. Posen med chips tilhørte egentlig en annen spiller, men denne spilleren fikk i stedet nye chips uten at de andre ble fjernet, men i stedet fant veien inn i spillet gjennom blinds. Situasjonen gjorde at Gavin Smith fikk en ulempe på grunn av posisjon, og han gikk også ut på 12. plass.

Hovedturneringen Dag 1 A starter

28. juli ga starten på Event #39, hovedturneringen under WSOP 2006. Dagen var dag A av fire "første" dager av turneringen som var nødvendig for å få spilt ned feltet i denne turneringen, som var den største i historien. Med satellitter fremdeles gående var det ingen som enda visste hvor mange som kom til å delta: 8.773 deltakere og $12 millioner i førstepremie. På dag 1A delte alle spillerne drømmen, et hav av håpefulle pokerspillere klemt inn i et rom som nesten sprakk i sømmene.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories