Pokeråret 2006: August

Pokeråret 2006: August 0001

August under WSOP handlet om hovedturneringen, den største turneringen verden noen gang hadde sett. Pokernews.com hadde flere oppdateringer daglig med teamet med skribenter som saumfarte Rio for å få fatt i de største nyhetene. Flere juridiske temaer fanget oppmerksomheten vår, blant annet saker som involverte to av de ni på finalebordet, Jamie Gold og Richard Lee.

Jamie Gold vinner

Jamie Gold sitt imponerende race gjennom WSOP 2006s hovedturnering bygget opp til de tidlige timene på 11. august når han slo ut Paul Wasicka etter en kort duell på 19 hender. Golds flere dager lange rush varte også inn på finalebordet der han slo ut resten av motstanden. Gold hadde 7:1 fordel med chips mot Wasicka og tok seieren ved å lokke Wasicka til å syne på en hånd der han hadde floppet topp-paret. Vinnerhånden, Q9, ga $12 millioner i premie.

Prisen for berømmelse - Jamie Gold saksøkt for halve premien

Tolv millioner? Hva med seks? Knapt en uke etter at Jamie Gold vant under WSOP 2006 Main Event ble han saksøkt av Bruce Crispin Leyser som krevde halve premien. Leyser hevdet at han og Gold hadde en avtale om å dele Gold sin premie mot at Leyser hjalp til med å skaffe to kjendiser til å spille under Bodog sitt flagg under turneringen. Leyser, som allerede var kjent i pokermiljø som en instruktør i WPT Poker Boot Camp, bygde opp under saken sin ved å spille en melding fra telefonsvareren sin der Gold bekrefter til Leyser at en muntlig avtale var fremdeles på plass. Saken er fortsatt på vei gjennom rettssystemet.

6. plass under Main Event etterforsket for ulovlig bookmaking

I de siste dagene i august var poker fremdeles i nyhetene dessverre på grunn av negative ting. Den 29. august meldte flere San Antonio-aviser at det hadde blitt foretatt razzia på flere hus, deriblant huset til 6. plassvinner Richard Lee, som vant nesten $3 millioner under hovedturneringen i WSOP. Myndighetene hevdet at Lee var hjernen bak en massiv gambling-ring på internett og beslagla penger, kvitteringer, datamaskiner, plasmaskjermer og fem Lexuser som bare en del av en pågående sak.

Full Tilt FTOPS får stjernene til å komme frem

I motsetning til hva de fleste tror så ble ikke all poker spilt på WSOP i august. Full Tilt sparket i gang sin Full Tilt Online Poker Series den 13. august og fortsatte i åtte dager. Full Tilt sørget for at alle sine "røde" proffer var til stede, og en av de, Howard Lederer" nådde helt til finalebordet i den første FTOPS-turneringen. Venner av Full Tilt husker at Roland De Wolfe også nådde finalen og også at De Wolfe slo ut Lederer når feltet krympet til de siste tre. De Wolfe gikk med på å dele pengene med sistemann, "hoodini10".

Flere spillere bryter million-merket i premie

Pokerturneringer der vinneren får en million dollar er store nyheter, men hvor stort WSOP 2006 egentlig var viste seg når William Thorsson ble slått ut på 13. plass i en turnering: Alle som var igjen i turneringen var garantert å vinne over en million dollar i premie. Av de tolv var det bare en, Allen Cunnigham, som hadde lang historie i poker. Men man skal ikke synes så synd på Thorsson.. han fikk bare $907.128 for 13. plassen.

Team PokerNews - Drømmen var over

PokerNews var stolt over å kunne sponse 31 spillere til hovedturneringen under WSOP 2006, og ingen kom lenger enn vår egen Per Erik Løff, som klatret opp til millionmerket i chips og valset over kvalitetsspillere som Scotty Nguyen på sin vei mot pengene, før han ble slått ut på 118. plass. Per Erik ga ham $51.129 i premie. Ikke verst for en gratistur. Per Erik kvalifiserte seg gjennom en WSOP-freeroll, med opphold og utgifter dekt.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories