Pokerpsykologen 16 - mat, psykologi og poker

Pokerpsykologen 16 - mat, psykologi og poker 0001

Det er vel passende nå etter fråtsingen i jula å snakke om mat, psykologi og poker. Hvis du ikke vet hvordan mat (eller mangelen på mat) påvirker spillet ditt så må jeg spørre: hva tenker du på? Eller kanskje heller: hva spiser du?

Pokerturneringer kan ofte bety åtte eller fler timer med bare korte pauser og begrenset utvalg av næringsmidler. Så et godt spørsmål for enhver pokerspiller vil være: Hvordan påvirker sult spillet mitt? Og på den andre siden, hvordan påvirker mat, og da spesiellt mye mat, evnen min til å ta riktige avgjørelser ved bordet?

Først, et spørsmål eller to. Har du noen faste forberedelser du gjør før en lang turnering? Tenker du på hvor mye hvile du får kvelden før? Eller hvor mye trim du får? Hvis ikke, så trenger du heller ikke tenke på hvor mye eller hvor lite du spiser.. det er ikke så nøye. Men, om du er 100 % seriøs og ønsker å spille på ditt absolutt beste så må du planlegge hvile, søvn, mat og drikke. Du bør vite hvordan tenkeevnen blir skjerpet eller svekket av mat, og av hva slags mat. Ikke alle er like, men det er garantert at det du putter i munnen kommer til å ha en effekt på det som skjer i hjernen din, og det kan ta under et kvarter før mat og drikke forårsaker en betydelig endring i tenkeevnen.

Du må ganske enkelt være oppmerksom på hvordan du føler deg før du spiser og i timene etter å ha spist. Blodsukkernivå er den første tingen å se etter for å vise effekten av mat, men hele deg vil bli påvirket av mat. P lære seg dette er enkelt, hvis du allerede fører notater for hvordan du spiller så legg til mat som enda en kategori det er verdt å følge med på. Hva spiste du, når spiste du det, og hvor konsentrert, fokusert, og i stand til å ta avgjørelser var du etter å ha spist. Enkle notater er alt du trenger.

Dette tar hånd om deg og maten du spiser i løpet av et spill, men hva med motstanderne dine? I turneringer er det ofte en matpause og spillet endrer seg betydelig etter pausen, da spillerne er påvirket av maten de har spist.

Først, når turneringen nærmer seg en matpause begynner mange av de med lite chips å spille løsere og mer agressivt. Du vet fra før at shortstacks blir agressive når de har mindre og mindre chips og blinds øker. En matpause gjør at mange av disse blir enda mer villige til å risikere resten av chipsene på tvilsomme hender. Hvorfor? Det er den rene psykologien i å være nødt til å slå ihjel enda en time til, med viten om at du har lite chips og kanskje bare en sjanse til for å komme tilbake i spillet. Shortstacks gidder ikke vente seg gjennom en timeslang matpause for så å komme tilbake til enda høyere blinds og bli slått ut i løpet av fem minutter. Det er bedre å skyve inn og gå hjem før den lange pausen istedet for etter. Mange turneringsvinnere har plukket opp chips ved å jakte på utsultede spillere like før maten. Det er klart at til og med shortstacker plukker opp gode hender noen ganger, men det er oddsene og de langsiktige statistikkene som skaper vinnere. Så husk, shortstacks spiller enda løsere når pausen nærmer seg. Og om de ikke skulle være klar over det fra før, så skader det ikke å melde fra om at "det er 30 minutter til mat!".

På den andre siden av middagspausen så kommer du til et bord som er velfødd og ofte sløvere og mer ukonsentrert enn før. Men vær forsiktig her, det er ikke alle som har spist en massiv middag. Noen spillere tar bare en pause og får litt frisk luft. Kjenn deg selv og magen din, men ver på vakt mot andre som gjør det samme.

Hmm... ble sulten av dette. Noe julegodt igjen noe sted her da tro...?

[I]Dagens tips: Spis mens du spiller om du vil hos Everest Poker. [/I]

Hva synes du?

More Stories

Other Stories