Franske myndigheter sier 'non' til poker

Franske myndigheter sier 'non' til poker 0001

Noe utypisk til franskmenn å være, så har de nå fulgt i amerikanernes fotspor ved å tilsynelatende føre krig mot online gambling. En av de mest kjente ansiktene og en av de største pokerrommene på nettet er allerede rammet av forbud mot annonsering.

Mange av våre lesere kjenner nok Chris Moneymaker. Som en av Pokerstars sine ansikt utad er Moneymaker en velkjent pokerpersonlighet og tidligere pokermester i WSOP.

I Frankrike kjenner man i hvert fall utmerket godt til både Moneymaker og Pokerstars. Le Salon des Ambassederus, en fransk klubb, har forbudt alle bilder av Moneymaker og Pokerstars. Den tidligere verdensmesteren blir ofte angrepet for sin spillestil og måten han tok hjem seieren på ved WSOP for noen år siden. Det er dog vanskelig å se for seg at Moneymaker noensinne har drømt om at hans ansikt, sammen med sponsoren Pokerstars, ville bli forbudt i reklamer.

Det ser ut til at Frankrike rister med sablene i forbindelse med poker og andre spill på nettet. I september 2006 ble direktørene for BWIN arrestert i Sør-Frankrike på en måte som minnet om det som skjedde i USA med den såkalte "Unlawful Internet Gambling Enforcement Act".

EPT har meldt at den populære delen av turneringen i Deauville er avlyst. Turneringen ble lagt på hyllen med kort varsel til stor skuffelse for mange pokerspillere. To utrolig vellykkede EPT-turneringer i Deauville i 2005 og 2006 lot de franske myndighetene få passere, men nå trakk de altså ut kontakten for turneringen i 2007.

Det hele ser ikke helt mørkt ut i Europa heldigvis. EPT har varslet at det skal arrangeres to nye turneringer i Warszawa og Dortmund. Det er i to land man ikke tidligere har forbundet med poker. Italia skal etter sigende også løsne på spillelovgivningen i løpet av 2007.

Dagens tips: Nyt den (lille) friheten vi har i Norge. Last ned Titan Poker og få $50 å spille med.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories