Pokeråret 2006: De 9 beste spillerne

Pokeråret 2006: De 9 beste spillerne 0001

I forhold til 2005 har pokerverdenen tilbydd flere turneringer med store premier i 2006. Hver måned har det vært tre til fem $10k-turneringer. Det gjorde det veldig vanskelig både for de profesjonelle og de "ukjente" pokerspillerne å skulle avgjøre hvor de ønsket å spille. Derfor har det dukket opp mange spillere som potensielle stjerner og etablerte spillere på turneringsscenen, og noen av de er ganske overraskende.

De ni spillerne nevnt nedenfor har vist fabelaktig pokerspill i løpet av 2006 og har dermed gjort året til det beste noensinne. Det er dog rom for debatt, og du er velkommen til å komme med kommentarer på vårt forum, men etter min mening er disse de spillerne som har stukket nesen lengst frem i 2006.

1. Michael "The Grinder" Mizrachi - Etter glimrende pokerspill i 2005 har mange lurt på hvordan "The Grinder" skulle kunne gjøre det bedre. Det gjorde han ved å spille så godt i 2006 at det oversteg hans innsats i 2005, og det førte til at han ble utnevnt til Årets Pokerspiller.

Mizrachi innledet januar 2006 med en andreplass i World Poker Tour Gold Strike World Poker Open i Tunica, Mississippi. Bare åtte dager senere hentet han hjem seieren i WPT Borgata Winter Poker Open i Atlantic City. Det var en flott start på den årelange Player of the Year-jakten, men han lot det ikke bli med det. Han vant innledende turneringer i Mandalay Bay Poker Championships og Winnin' O' The Green, og hadde også en runner up under en L.A. Poker Classic-turnering. Han avsluttet året flott med en 29. plass i Five Diamond World Poker Classic. Michael rundet av året på en flott måte, og har gjort seg fortjent til tittelen som den antakelig beste unge pokerspilleren i dag.

2. Jeff Madsen - Da WSOP startet i juni 2006 var Jeff Madsen 20 år og kunne derfor ikke delta i turneringene. Mot slutten av WSOP i august hadde Madsen flere finalebord, noe som uten tvil ga ham ryktet som den nyeste unge superspilleren i turneringspoker. Om det fantes en tittel som Årets Nybegynner i poker ville den uten tvil gå til Jeff.

Madsen fylte 21 år etter startet av WSOP og han reiste til Las Vegas for å spille i noen av turneringene. Han rystet pokerverdenen ved ikke bare å ta ett, men to WSOP-armbånd, finalebord i fire turneringer, og tittelen Årets WSOP-spiller. Det imponerende ved Madsens resultater var at det var snakk om flere forskjellige pokerformer: Short-handed Hold 'Em, full table Hold 'Em, Omaha og Seven Card Stud. Han viste en større modenhet enn sine 21 år og gikk tilbake til universitetet i stedet for å hoppe på pokervognen. Han spilte en imponerende avslutning ved finalebordet på en av de innledende turneringene i Five Diamond for å minne de andre om evnene sine, og når han har avsluttet utdannelsen sin blir han en maktfigur i pokerverdenen i lang tid fremover.

3. Roland De Wolfe - Med turneringsspill over hele verden viste Roland De Wolfe pokerens verdensomspennende vesen med sitt fantastiske spill, uten å la seg begrense av land, turnering eller penger.

Roland startet året litt senere enn de andre, men avsluttet fantastisk. I april endte De Wolfe på en tredjeplass, slått ut av Joe Bartholdi under WPT Championship. Så etter to pengeplasseringer og et finalebord i WSOP reiste han tilbake over dammen og spredte frykt i EPT. Hans seier i EPT Dublin Classic vitner om stort talent uansett hvor og når han spiller, og gevinsten på $2 millioner pluss i 2006 minner oss alle om at vi kommer til å høre mye mer fra ham fremover.

4. Joseph Hachem - Den stolte vinneren av WSOP 2005, australske Joseph Hachem, beviste i 2006 at han ikke bare var en døgnflue.

Joseph kom tilbake til WSOP i 2006, kanskje for å bekrefte sin seier fra året før. Det gjorde han med en fremragende prestasjon på Rio, men gikk glipp av sitt andre WSOP-armbånd med ett kort mot den endelige vinneren Dutch Boyd, men spilte så fantastisk i Pot Limit Hold 'Em og endte som nummer fire. Han kom på fire pengeplasseringer under WSOP (deriblant en 238. plass under hovedturneringen), men det var mer å hente. Han spilte mot de beste i Five Diamond World Poker Classic i desember og slo et felt på 538 spillere for å hente hjem seieren i denne turneringen som hadde en buyin på $15k. Hachem har vist at han kan leve opp til tittelen som verdensmester.

5. Phil Hellmuth - Phil Hellmuth viste igjen kjempetalent og evne til å skrive seg inn i historiebøkene i 2006.

I 2006 fortsatte Phil med å visa hvorfor han anses for å være en av de beste No Limit-spillerene noensinne. I den første uken av WSOP brøt Phil alle rekorder med å komme i pengene under WSOP-turneringer (han avsluttet WSOP 06 med en rekord på 57 i løpet av sin karriere), men han var tilsynelatende ute etter en mer viktig rekord. En andreplass til fordel for Jeff Cabanillas utsatte midlertidig hans vei mot ti armbånd, men den 25. juli nådde Hellmuth sitt mål om å få ti armbånd ved å slå Juha Helppi. Det er mulig at han ikke har spilt mye i siste halvdel av 2006 men Phils prestasjon under WSOP vitner om at han ikke er ferdig ennå.

6. John Hoang - Han har kanskje ikke hentet store pengepremier. Han har kanskje ikke vunnet mange turneringer. Men om vi ser på 2006 og gode prestasjoner i spillet er John Hoang ikke til å komme utenom.

Hoang viste sin kjærlighet til spillet ved å spille nesten hver gang alle steder. Hans 14 finalebord strakk seg fra California til Connecticut, og viste også verdien i å spille mindre turneringer. Det ser ut til at Hoang kun mangler en stor seier for å bli anerkjent for sitt pokerspill, og i 2007 er det ikke utelukket at John når det målet.

7. Allen Cunningham - Allen Cunninghams stille og rolige, ja nesten uinteressante ansiktsuttrykk dekket over en meget besluttsom spiller i 2006. Årets WSOP-spiller 2005 viste hvorfor han fortsatt er en av de farligste pokerspillerne i verden.

Under WSOP 2006 vant Cunningham sitt fjerde WSOP-armbånd, og kom inn i den eksklusive kretsen som kun består av ham selv og Phil Ivey, som i de senere år har vunnet så mye før de fyller 30. Han fortsatte så å spille en av de mest imponerende turneringenene i 2006, da han kjempet seg gjennom et felt på 8.773 spillere og tok en fjerdeplass, noe som er langt på vei den beste prestasjonen blant proffspillerne i turneringen. Når han nå fortsetter i 2007 og i årene fremover, så er det Allen, selv med hans rolige opptreden, kan bli en av de store i pokerverdenen.

8. Cliff Josephy - Mannen som er kjent som "JohnnyBax" online, viste i 2006 at spillere online er like livsfarlige i liveturneringer som de er på internett.

Selv om Josephy ikke har vunnet noen mesterskap i 2006 fortsatte han med å spille fremragende og vise at han snart skal kunne få flere utmerkelser enn sitt 2005 WSOP-armbånd. Hans andreplass i Ultimate Bet Aruba Poker Classic var hans absolutte høydepunkt, men han hadde atskillig flere flotte plasseringer i større turneringer gjennom året. Vi forventer å se et fantastisk 2007 fra Cliff, og forventer at han blir en stor utfordrer i mange pokermesterskap.

9. William Chen - I starten av WSOP var det faktisk mange bookmakere som antydet at det ikke kom til å bli en vinner av to armbånd. Men, som Jeff Madsen, sørget Willam Chen for at noen få tjente store penger på veddemålene sine.

Chen er forfatteren bak "The Mathematics of Poker" og beviste at han kan spille poker. Han vant to armbånd på Rio i 2006. Han hadde fire pengeplasseringer og viste sin kjærlighet til spillet med sitt konstante smil og utadvendte innstilling. Vi håper å få se mye mer av William ved bordene i 2007, da hans syn på spillet, både når det gjelder holdning og evner, er veldig velkomment og forfriskende.

I likhet med mange andre "Årets Beste"-lister er det også her plass til debatt og spørsmål Hvem av de du mener er de beste er ikke med på listen? Kom gjerne med din mening i Forumet!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories