Intervju med Paul Wasicka, del to

Intervju med Paul Wasicka, del to 0001

I del en av intervjuet mitt med Paul diskuterte vi veien han gikk for å komme seg til WSOP og hvordan livet har endret seg siden han vant $6,1 millioner dollar for andreplassen i Main Event under WSOP. I dag snakker Paul om hva fremtiden vil bringe, og hvorfor Jamie Gold ikke nødvendigvis fortjener kritikken han får.

PN: Når du nå ser fremover, hvordan kommer spillet ditt til å se ut? Kommer du til å fokusere på større cash-spill. Kommer du til å fokusere på turneringer, eller en blanding av begge?

Paul: Jeg skal snakke med noen av sponsorene og se hva de sier. Jeg tror at hovedsaklig i det neste året så kommer det til å bli turneringsspill. Jeg skal gjøre en opptreden eller to på High Stakes Poker. Jeg snakket med produsenten av showet, og han sa han veldig gjerne ville ha meg med. Jeg kan finne på å spille der et par ganger, men hovedsaklig kommer jeg til å fokusere på live-turneringer, og å prøve å få tilbake en normal livsstil. Det er mulig jeg spiller noen online cash-spill slik jeg gjorde før, bare for å få følelsen av å ha gått tilbake til det normale livet igjen.

PN: Kommer du til å fortsette å bo i Colorado eller har du planer om å flytte?

Paul: Jeg elsker Colorado så jeg vet ikke om jeg kommer til å flytte, men jeg kommer nok til å få et andre hjem sannsynligvis i Vegas. Men jeg kommer til å bruke mesteparten av tiden på reisefot eller i Colorado.

PN: La oss si det er femten prestigefylte 10k WPT-liknende turneringer i løpet av de neste ni månedene. Hvor mange prosent av de tror du at du kommer til å spille?

Paul: Sannsynligvis 100%.

PN: Ok, så om det passer i reiseplanene så kommer du til å spille?

Paul: Ja.

Paul: Hvis jeg har noe utenforliggende, som for eksempel familieproblemer, som skjer så kommer jeg ikke til å spille, men ideelt vill jeg ha reist og prøvd å fått tid til alle. Faktisk så planlegger jeg å dra til Europa og spille noen EPT-turneringer, og så Aussie Millions.

Paul: Jeg har hatt muligheten til å reise til Europa to ganger i løpet av de siste tre årene, og jeg elsket det, så jeg kan ikke vente med å komme meg tilbake.

PN: La oss se på online poker mot live poker. Hva tror du kan bli bedre? Og hva er fordelene og ulempene?

Paul: Jeg tror det er fordeler og ulemper med både live og online poker. Online så kan du bli frakoblet og tape en stor pott på grunn av ustabil internettlinje. Mitt største tap på grunn av det er $4.000. Alt er relativt, men det var mye penger for meg på det tidspunktet, men det er en risiko du må ta. Men jeg velger fortsatt å spille på internett selv med den risikoen. For meg er det det lettvinte med det, hvis du ikke vil være i nærheten av folk, eller du vil spille i pysjen. Du våkner og går til datamaskinen og spiller. Du har muligheten til å endre ting, som å skru av chat eller endre fargen på kortstokken.

PN: Du kan gjøre opplevelsen til det du vil den skal være.

Paul: Akkurat. Men, livespill er morsomt også. Det kan bli litt monotont noen ganger, fordi mange av oss som spiller online liker å spille flere bord samtidig. Jeg spiller fire eller fem bord om jeg spiller shorthanded, og opp til åtte bord om jeg spiller timannsbord. Så å spille en livebord med folk skaper vankelige avgjørelser der de har ubegrenset tid til å tenke, mot begrenset tid på internett. Det kan være kjedelig noen ganger å spille live, men det kan også komme an på mengden penger du spiller for.

PN: Las oss nakke om noe annet. La oss snakke om denne turneringen som blir kalt Main Event som du spilte for noen måneder siden. Sett ut fra utholdenhet så antar jeg at du aldri har spilt en turnering med så lange økter?

Paul: Ja, under WPT spilte jeg i fem dager som var det lengste jeg har spilt. Hovedturneringen var definitivt tungt mentalt, spesielt siden du spiller ti til fjorten timer om dagen. Det kan virkelig bli lange dager.

PN: Merket du på noe tidspunkt at energinivået påvirket spillet?

Paul: Det er vanskelig å si. I utgangspunktet vil jeg si nei, men jeg tror det er uunngåelig at det påvirker alles spill. Det er bare et spørsmål i hvilken grad. Jeg tror ikke at det har påvirket meg like mye som mange andre, men jeg tror det påvirker alle når du sitter så lenge. Det er en del av spillet. Du våkner, du må få en god natts søvn, det er bare et spørsmål om hvem som vil det mest om du spør meg. Selvsagt er det en del flaks inn i bildet men menge ganger spiller folk dumt fordi de er frustrerte. Det gjelder meg og, men mye av det koker ned til det usynlige, ikke bare til hvor flink du er til å spille, men hvem som kan kontrollere de utenforliggende faktorene.

PN: Med alt slitet Jamie Gold har måtte handskes med siden seieren, er det på en merkelig måte en bra ting at du kom på andreplass? Har du tenkt over det?

Paul: [ler] Jeg har tenkt på det, men samtidig så vet jeg ikke hva som hadde skjedd om jeg hadde vunnet. Kanskje noen hadde anklaget meg for ikke å ha gitt de en prosentandel, jeg hadde folk som hadde andeler i spillet mitt og jeg har betalt de. Jeg vil ikke spekulere, men jeg tror det er en grunn til at ting skjer. For min del var andreplassen kanskje hva Gud hadde bestemt for meg. Jeg hørte at Jamie skulle gi en prosentandel til sin fars forskning på sykdom. Kanskje det var mer viktig i det lange løp enn at jeg skulle vinne førstepremien. Jeg har klokketro på at ting skjer av en grunn. Kanskje jeg ville ha mistet hodet på grunn av all publisiteten, eller jeg vet ikke.

PN: Føler du noen tilknytning til de andre finalespillerne? Jeg snakket med Andy Black for en tid siden og han sa at når du går gjennom alt det og ender opp på et bord med ni spillere så er det et spesielt bånd som henger igjen. Føler du dette? Tror du at du kommer til å snakke med disse guttene i fremtiden? Fikk du noen nye venner?

Paul: Ja. Jeg respekterte og trivdes sammen med spillerne ved finalebordet. Og ikke bare finalebordet men med en hel del av spillerne jeg spilte med på reisen mot finalen. Jeg tror det er et bånd. Faktisk har Jamie og jeg ringt hverandre et par ganger. Jeg kjenner mange der ute som ikke liker ham, men jeg synes han er en flott fyr. Jeg håper hele saken blir løst og at ting ordner seg for ham. Når du går gjennom noe så omveltende som den turneringen var for oss alle, så tror jeg det er uunngåelig å knytte bånd. I tillegg, som jeg sa, så er de alle de jeg har spilt med frem til dette. Det er utrolig å se fremskrittene. Du ser på spillet deres, de ser på spillet ditt, alle meldingene på pokerforum og alt det der. Du får mye støtte fra disse folkene. Det er flott at de skriver om deg og sier at "denne fyren spiller bra, pass opp" og slike ting.

PN: Annet enn å spille turneringspoker, hva kommer du til å unne deg selv i løpet av neste år med pengene du har vunnet.

Paul: Jeg kommer til å investere mesteparten, men en bil må det bli. Jeg har en bil som er bulkete overalt på grunn av at jeg kjøpte den med hagl-skader. Den har vært gjennom to haglstormer, den har manuelle vindu og låser. Jeg skal definitivt kjøpe en ny bil.

PN: Takk for nå Paul.

Paul: Takk.

Dagens tips: Spill hos Pacific Poker for å vinne plasser i liveturneringer.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories