Poker lov på pub i England

Poker lov på pub i England 0001

I følge Sunday Times så forbereder regjeringen i England å gjøre det enklere for de som ønsker å spille kortspill, inkludert poker, på utesteder uten at utestedet bryter med lisens-lovgivning. Utesteder skal få lov til å arrangere poker for penger som del av en gamblingreform som kommer i 2007.

Reglene lettes ikke så alvorlig at hvem som helst skal kunne spille bort alt de eier etter å ha tatt et par pints for mye. Det spekuleres i at det meste man skal ha lov til å tape i løpet av en kveld blir rundt £10. Hvordan dette skal håndheves er det ikke sagt noe om. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Mark Griffith, professor for studet av gambling i Nottinham Trent University sier:

"Gambling og drikke sammen er en farlig kombinasjon. Jo mer du drikker jo mindre fornuftig blir du. Jeg har ingenting i mot å spille poker, men om du skal gjøre det samtidig som du drikker tungt så må du ikke bli overrasket hvis du byr mer enn du trodde. Alkohol er narkotika, og narkotika påvirker dømmekraften."

I dag så reguleres utesteder av utdaterte lover fra 1968 der de må søke om tillatelser for å arrangere poker, bingo, bridge og andre spill. Merkelig nok så er spill som domino utelatt fra kravet om tillatelse, selv om dette er et spill som baserer seg i stor grad på tilfeldigheter.

Fra slutten av 2007 vil lovendringen gi tillatelse for at utesteder skal kunne arrangere sjansespill for penger. Spill som involverer at huset er bank, slik som i blackjack eller roulette, og spill der huset tar en prosentandel av beløpene det spilles for, vil ikke være tillatt. Barn vil også ikke ha anledning til å spille.

Nasjonale pub-ligaer dukker allerede opp landet rundt, og eiere regner med flere besøkende til baren. Kritikere argumenterer at det vil være umulig å holde øye med hvorvidt begrensningene for hvor mye man kan spille for vil bli overholdt.

Kulturdepartementet sier i følge Sunday Times:

"Regjeringen tror ikke at å tillate folk å spille poker på pubber for begrensede beløp (noen pund per hode) vil være en fare for de tre målene gamblingreformen setter seg: å beskytte de sårbare, holde kriminalitet unna, og å holde spillene rettferdige."

Dagens tips: Spill for gratis penger om du laster ned Titan Poker. Du får $50 når du registrerer deg og bruker koden NOPNEWS ved første innskudd.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories