Flere land diskuterer pokerlovgivning

Flere land diskuterer pokerlovgivning 0001

Etter lovendringene i USA som gjør det vanskelig for pokerspillere å fortsette med hobbyen sin, så har flere viktige land nå tatt opp debatten. Tyskland, Sør-Afrika, Spania og Italia har alle sett på utviklingen i forbindelse med regulering av onlinepoker. Tyskland har sett på mulighetene for å forby onlinepoker på liknende måte som USA har gjort det, mens de andre landene har åpnet dørene for onlinepoker, med tanke på å ha kontroll og muligheten til å regulere og tjene skatteinntekter.

Representanter fra delstatene i Tyskland møttes for en drøy uke siden for å diskutere muligheten for å forby onlinespill over hele landet, og dermed da utvide et forbud som allerede er iverksatt i tre stater. Rapporter indikerer at det er egeninteresser som ligger bak. Statene som har forbud driver alle statlige lotteri, og ønsker å beskytte disse fra konkurranse fra andre gamblingselskap.

Tiltakene går på tvers av frihandelsavtalene som finnes mellom medlemslandene i EU, og land der onlinepoker er legalisert og regulert har godt grunnlag for å kunne protestere mot lovendringene. Flere store onlinepoker-firma holder til i England og andre EU-land som Østerrike og Sverige.

Nylig kom det også nyheter om at Spania ønsker å følge Italias initiativ med å løsne på begrensningene for online gambling. Italia, som tidligere ønsket et forbud men nå har valgt å snu i saken, har fått et løft i den økonomiske situasjonen til landet, etter at firma som Ladbrokes og William Hill har kommet med søknader om lisens til å drive spill. Spania har annonsert at de ønsker å tillate gambling under streng kontroll, med lisenser som er gyldige for fem år ad gangen. De fleste store europeiske aktørene er forventet å søke om en slik lisens.

Sør-Afrika vurderer også lovendringer som vil legalisere online gambling. En lovendring har nylig blitt godkjent av kabinettet, og inkluderer forslag som skal kunne åpne for gambling. Sør-Afrika har tidligere bannlyst online gambling, så sent som i 2004, og det er denne loven som nå skal endres.

Selv om alle land vil bli tvunget til å ta en avgjørelse om internett-spill i fremtiden, så kan det godt hende at EU-landene kommer til å spille en nøkkelrolle når det gjelder å avgjøre onlinepokerens fremtid. EU-kommisjonen ser allerede på hva Tyskland har gjort, og også på Frankrikes nylige arrestasjon av ledere for Østerrikes spillselskap BWin. Mange mener disse arrestasjonene går på tvers av handelsavtalene i EU.

Selv om tiltak var iverksatt før online gambling kom, så forbyr EU-lovgivning statlige monopol av den art vi har i Norge.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories