Pokerpsykologen del 12 - underliggende depresjon

Pokerpsykologen del 12 - underliggende depresjon 0001

Det er mye depresjon i pokerverdenen i disse dager. Til og med mer enn vanlig. Jeg vil foreslå i dag at alle i pokermiljøet prøver å rette oppmerksomheten mot seg selv og sine pokerkolleger, venner og bekjente. Depresjon kan ikke bare påvirke spillet ditt, det kan påvirke livet ditt, og kan til og med ta et liv.

Klinisk depresjon er når man har vedvarende tristhet, melankoli eller desperasjon som har utviklet seg til det stadiet at det forstyrrer et individs sosiale funksjon og/eller daglige aktiviteter. Sev om dårlig humør som ikke påvirker disse tingene ofte blir kalt å være deprimert så er klinisk depresjon en psykologisk diagnose og er forskjellig fra den hverdagslige betydningen av å "være deprimert". [Wikipedia]

Hvis du eller noen du kjenner kan være klinisk deprimert så er det viktigste du kan gjøre er å få hjelp eller å skaffe dem hjelp.

På den annen side, det som vi alle vanligvis kaller å være deprimert, selv om det ikke er like alvorlig, så er det fremdeles en ubehaglig tilstand. Videre, så kan vanlig depresjon føre til klinisk depresjon om det ikke blir tatt tak i. Depresjon av begge typer er ikke noe du kan bare "skru av". Det er forårsaket av kjemiske ubalanser i hjernen sammen med andre psykologiske faktorer.

Poker er et spill med topper og bølgedaler, seire og tap. Toppspillere i turneringer opplever å feile i overkant av 90% av gangene. Hver spiller på planeten har hatt et kjør med dårlige kort. Tap er en del av spillet. Depresjon er ikke det.

Å tape mer penger enn hva du har råd til, å tape mot en runner runner bad beat, bli slått ut i bobla igjen. Ingen av disse gjør at du føler deg positiv rundt spillet ditt. Å være trist er en normal reaksjon til disse hendelsene. Nedenfor, sint, frustrert.. alle disse er akseptable menneskelige reaksjoner. Men, en vedvarende tilstand der man er deprimert er ikke bare usunt og upassende, det kan også være en advarsel om større problemer i fremtiden.

Akkurat nå er deler av pokermiljøet litt deprimert på grunn av effekten av lovendringen i USA. Spillere mister tilgang til en god hobby eller til og med en lukrativ jobb. Poker media mister arbeidsplasser, online investorer taper penger. Det er deprimerende, dette er ikke gode tider for poker. Men hva skal man gjøre?

Først, snakk med noen. Den verste effekten av depresjon er at man isolerer seg. Du er ikke alene og du må strekke ut en hånd mot de du stoler på, de du elsker og de som er i samme båt som deg. Hvis du kjenner noen du bare tror kan finne på å være deprimert, ta kontakt med de nå og igjen i morgen. Noe av det tristeste du kan høre i ditt liv er:

"Jeg ønsker jeg hadde visst noe."

Dernest, må du eller de komme bort fra pokerbordet. Gå ut en tur. Ta en ferie, gå og se en film (ikke Rounders). Det er mer i livet enn poker. Ta tid unna, til og med på den måten at du setter et bestemt mål på det. Målt i dager, eller enda bedre, uker bort fra poker. Få et nytt perspektiv på Livet.

Tren. Vi vet alle at å sitte ved et bord foran en dataskjerm i timevis tar på. Det kan også være avhengighetsskapende, og avhengighet fører direkte til depresjon. Les ferdig denne artikkelen og gå en tur, nå. Når du kommer tilbake, ring noen, eller enda bedre gå og besøk de.

Medisin: Til og med mild, ikke-klinisk, depresjon reagerer ofte til kort behandling med antidepressive. Det er bokstavelig talt dusinvis av muligheter du kan diskutere med legen din. Ikke vær redd for å be om en "korttids"-resept (en eller to uker) og hvis medisinen ikke virker innen den tiden, gå tilbake og få en annen. Vi er ikke alle like og medisiner virker for noen og ikke for andre. Det er ingen skam i å ta medisin i en periode.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories