Online gambling - Britisk lovforslag, og USA i strid med WTOs regler

Online gambling - Britisk lovforslag, og USA i strid med WTOs regler 0001

England vurderer å gjøre Storbritannia mer attraktivt for spillfirmaer.

Ifølge avisen The London Times vurderer England å innføre en lovgivning som vil gjøre det mye lettere for gambling-selskap å slå seg ned i landet. For tiden har de fleste gambling-selskap, som for eksempel Party Gaming, baser i f.eks. Gibraltar. Steder som dette gir firmaene muligheten til å nyte godt av de mange fordelene et EU-land har, mens de samtidig har fordelaktige skatteregler.

The Times har tilsynelatende kommet i besittelse av et dokument utstedt fra regjeringen, der det blir foreslått å skape et "sikkert, velregulert miljø" for online spillselskap. Blir lovforslaget vedtatt vil det være gjeldene for alle selskap som er notert på den engelske børsen, deriblant Party og 888 Holdings. Lovforslaget vil samtidig bane vei for spesielle regler angående beskatning. Utgiftene ved å ha virksomheten liggende i England vil kunne sidestilles med utgiftene i meget lavt beskattede land som for eksempel Malta og Gibraltar.

Den nye lovgivningen i USA strider mot WTO sine regler, men USA virker ikke bekymret over det. For knapt et år siden bestemte WTO at USA brøt med internasjonale regler når de direkte overførte lovgivningen fra "The Wire Act" til også å gjelde spill på nettet. (The Wire Act: lov fra 1961 som forbyr alle former for plassering av veddemål over telefonlinjer.)

Lilleputtnasjonen Antigua leverte en klage og fikk medhold, og USA ble pålagt å endre visse forhold. Dog så har det ikke blitt endret noe som helst, og tilsynelatende akter ikke den amerikanske regjeringen å reagere på henvendelser om det heller.

Ifølge de fleste eksperter innen internasjonal handel bryter den siste lovgivningen med internasjonale regler også. Dette betyr at medlemslandene i WTO står enda sterkere i eventuelle klagesaker.

Det store spørsmålet ser ut til å være om den amerikanske regjeringen er bekymret eller har tenkt seg å komme med noen respons ved ytterligere sanksjoner. Den amerikanske regjeringen har en tendens til å støtte opp under WTO når deres politikk favoriseres, og ignorere WTO når avgjørelsene går i mot dem. Eksperter innen spill-verdenen er spent på å se om noe er endret..

Hva synes du?

More Stories

Other Stories