Tysk Seier i Baden

Tysk Seier i Baden 0001

Thang Duc Nguyen fra Tyskland gikk til topps i EPT Baden og vant drøyt fire millioner norske kroner. Ben Johnson fra USA ble slått ut som sistemann av turneringen i går kveld.

European Poker Tour (EPT) er den største turneringsserien i europeisk poker, og arrangeres av PokerStars. Den lille byen Baden i Østerrike (like syd for Wien) er den tredje holdeplassen for denne Touren i denne sesongen, den tredje, hvor Barcelona, London, Baden, Dublin, København, Deauville og Monte Carlo på programmet. Det koster 5.000 euro å delta i hver turnering, unntatt i Monte Carlo, hvor innkjøpsprisen er 10.000 euro.

Resultatlisten fra Baden ser slik ut (navn, land – norske kroner avrundede summer):

1. plass: Thang Duc Nguyen, Tyskland - 4 045 000 kroner

2. plass: Ben Johnson, USA - 2 088 000 kroner

3. plass: Dario Minieri, Italia - 1 044 000 kroner

4. plass: Daniel Dodet, Belgia - 913 500 kroner

5. plass: Sacha Biorac, Tyskland – 783 000 kroner

6. plass: Rodion Cherednichenko - 652 500 kroner

7. plass: Jonas Molander, Sverige – 522 000 kroner

8. plass: Peter Eichhardt, Sverige - 391 500 kroner

42-åringen henviste amerikaneren Ben Johnson til andreplass da hans par i 4 stod mot Johnsons K-3 i den avgjørende hånden. Nguyen er den første tyskeren som har gått til topps i en EPT-turnering. Så dette er den tredje EPT turneringen i år hvor mesteren også setter en rekord. Barcelona – Bjørn Erik Glenne – først nordmann som vinner en EPT turnering, London – Victoria Coren – første kvinne som vinner en EPT turnering og nå Baden – Thang Nguyen – første tysker som vinner EPT.

Thang Duc Nguyen, som opprinnelig er fra Ho Chi Minh i Vietnam, har flere sterke resultater på merittlisten, men ingenting som kan måle seg med tirsdagens seier i European Poker Tour.

- Nå skal jeg ta meg en lang ferie, sa Nguyen ifølge PokerStars da seieren var i boks. Og så la han til at han vil vurdere om han skal si opp jobben som kokk og heller spille poker på heltid.

Nguyen, som bor i Hamburg og spiller under kallenavnet "Evelyn" på nettet, har i alle fall nylig spilt seg fram til to finalebord i World Cup of Online Poker, hvor han til sammen vant cirka 280.000 kroner, og han endte også på åttendeplass i WPT Paris i 2004, noe som ga ham drøyt 400.000.

Norge

Det var 331 deltakere i turneringen, inkludert 30 nordmenn. Men også denne gangen var de mange av nordmennene ute allerede på dag 1. 7 norske gikk videre til dag to og 4 av disse klarte å spille seg inn til premieplassering. Best av de norske ble Åge Spets med sin 24. plass.

Norske plasseringer og premier:

24. Åge Spets – 9.433 Euro

33. Askild Hansen – 6.289 Euro

35. Vegard Nygaard – 6.289 Euro

36. Kristian Kjøndal – 6.289 Euro

Neste stopp for EPT Touren er Dublin i Irland om litt over 14 dager. PokerStars ønsker alle sine spillere og gjester velkommen til velkomst party på Gravity Bar in the Guinness Storehouse onsdag 25. oktober om kvelden, mens hovedturneringen for fjerde runden av EPT starter dagen etter – 26. oktober.

Dagens Tips: Du finner satellitter til både Dublin og de andre EPT turneringene på PokerStars

Hva synes du?

More Stories

Other Stories