Pokerpsykologen, del 7 - Hva er pokerpsykologi 1

Pokerpsykologen, del 7 - Hva er pokerpsykologi 1 0001

Dette er starten på en del artikler om pokerspykologi. I denne første artikkelen skal vi se på to grunnleggende spørsmål: Hva er psykologi? og hva er pokerspykologi? Fremtidige artikler vil stille og besvare det motsatte spørsmålet: Hva er ikke pokerpsykologi. Så vil vi bruke noen uker på å se på omvendt psykologi og bruken av det ved pokerbordet.

Så vi starter med et enkelt spørsmål: Hva er psykologi? Alt for ofte blir ord og deres mening for generaliserte i dagligtalen, slik som ordet psykologi. La oss være veldig nøyaktige om hva psykologi er og ikke. For en god definisjon på det meste bruker jeg det nest beste internett har: Wikipedia.

"Psykologi er et akademisk og praktisk felt som involverer studier av det menneskelige sinnet, hjernen og oppførsel."

Nøkkelordet her er oppførsel. I psykologien og spesielt i pokerpsykologien så prøver vi å kamuflere, skjule og gi feilinformasjon om vår oppførsel, mens vi samtidig prøver å nøyaktig tolke oppførselen til motstanderne våre. Også når du ser ordene "sinn" og "hjerne" bli brukt i psykologisk kontekst må du huske at "kropp" er inkludert i disse generelle termene. Psykologiske reaksjoner kommer fra sinnet, hjernen, kroppen og om du vil, hjertet og sjelen. Den komplette sammensetningen av personligheter er det feltet psykologi befinner seg i, og er også det settet med faktorer vi prøver å lese når vi bruker pokerpsykologi.

Mer fra Wikipedia:

"Psykologi omtales også om bruken av slik kunnskap til forskjellige deler av menneskelig aktivitet, noe som inkluderer problemer individer har i dagliglivet, og behandling av psykiske lidelser."

Her er det skillet for pokerpsykologien ligger. Hvis du tror du har et gamblingproblem finnes det hjelpelinjer du kan ringe. Vi snakker ikke om psykiske lidelser eller liknende problemer her, med mindre det er et problem å få han som alltid syner i stol fire til å kaste seg når du høyner med JJ. Vi skal snakke om "problemer i dagliglivet", men bare så langt som de problemene har med hvordan man skal spille poker på en vinnende måte. På tross av de mange politikere vil ha oss til å tro, så er ikke poker en sykdom, og voksne mennesker bør ha rett til å spille poker eller kaste på stikka om penger om det er det de vil gjøre.

Wikipedia avslutter med dette:

"Psykologi skiller seg fra antropologi, økonomi, statsvitenskap og sosiologi på den måten at det søker etter å forklare de mentale prosessene og oppførselen til individer."

Hvis vi kunne bare se inn i vår motstanders hjerne og hjerte så ville vi ha visst hvordan de tenkte å oppføre seg på hver hånd. Siden vi ikke kan gjøre akkurat det, hvordan gjør vi det nest beste og klarer å spå og gjenkjenne oppførsel når det skjer? Svaret ligger ikke i å kjenne hvert individ, men heller å kjenne igjen at det er et begrenset antall følelsesmessige reaksjoner og tanker som er tilgjengelige til oss i en gitt situasjon. Når vi tenker på poker er handlingene våre begrenset til kast, by, høyne eller check. Målet med pokerpsykologien er å få informasjon om den mentale prosessen din motstander går gjennom når han skal utføre en av disse handlingene. Den andre siden av mynten er å begrense informasjonen du gir fra deg når du byr, chekcer eller høyner, og til og med å forvrenge informasjonen til din fordel.

Her er ukens oppdrag. Når du ser et pokerprogram, prøv å få lest spillerne, ikke basert på hva kommentatorene sier, men hvordan spilleren oppfører seg og hva de sier. Det er vanskeligere siden du ser kortene men prøv allikevel. Det første du kan legge merke til er hvor mange spillere som, etter å ha tenkt lenge, kommer med feil avgjørelse på river.

Neste gang får vi mer om det samme, pluss en gjennomgang av hva som ikke er pokerpsykologi. .

Dagens tips: Paradise Poker er et flott sted å ta riktig avgjørelse på river. Prøv!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories