EPT Dublin Dag 1A - Norsk i teten

EPT Dublin Dag 1A - Norsk i teten 0001

EPT Dublin Dag 1A - Norsk i teten

Pokerstars Dublin EPT Main Event, også kjent som "The Irish Masters" er en tittel som ennå ikke har blitt vunnet av en irsk spiller. I stedet har irene måttet nøye seg med svakere plasseringer, slik so når Rory Liffey tapte heads up mot Ram "Crazy Horse" i 2004, og 4. plassen under den svenske massakren på irsk grunn i fjor, når Joe Rafferty la inn chipsene med tress og ble synet av A high, som traff runner runner straight.

Irene er med andre ord desperate etter å vinne en stor turnering, og de stiller mannsterke med spillere som Donnacha O'Dea, Padraig Parkinson, Roy Brindley og Andrew Black. Norge stiller som motvekt med blant andre Jonas Helness, som viste seg å spille sterkt.

Regency Hotel var et rart valg som sted for dette arrangementet. Det er et relativt gammelt hotel, med smale, labyrintlignende, korridorer. Resepsjonen er full når det står fire personer der. Nærmeste minibank er 7 minutters gange i regnet unna, og siden det er en del cash-games som blir spilt så er det fryktelig upraktisk. Enda mer upraktisk var mangelen på vann som gjestene opplevde på tirsdags morgen. Siden rommene koster €110 per natt, uten frokost, så er det litt for mye for reisende pokerspillere å måtte oppleve slikt. Til Regencys forsvar så ga de fri bar mellom klokken 22 og 23 som plaster på såret, men om jeg skulle valgt mellom en dusj om morgenen og fri bar så ville jeg... vel.. jeg bør vel ikke svare på det.

Når dagen var over hadde det vist seg at nordmannen Jonas Helness, som kom på andreplass i fjorårets London EPT, hadde spilt mesterlig, og hadde knust bordet han spilte på. Jonas har sikret seg en god chiplead i forhold til gjennomsnittet, og ligger sterkt an når han skal møte spillerne fra dag 1B på lørdag. Forhåpentligvis ser vi ham også på finalebordet på søndagen.

Chipcount etter dag 1A er:

Jonas Helness (Norge) 117.400

Marc Goodwin (UK) 98.200

Kevin Breesey 83.900

Paul Testut (Frankrike) 77.100

Roy Brindley (Irland) 71.600

Stuart Fox (UK) 69.800

Andrew Black (Irland) 69.000

Joakim Hammar 66.500

David Clayton (UK) 61.100

Jim Kerrigan (UK) 57.500

PokerNews Norge krysser fingrene for Jonas Helness!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories