6. plass i WSOP Main Event under etterforskning for bookmaking

6. plass i WSOP Main Event under etterforskning for bookmaking 0001

På tirsdag kveld gjennomførte politiet i San Antonio en razzia av huset til Richard Lee, som nådde finalebordet under 2006 WSOP Main Event.

Lee, som kom på sjetteplass i turneringen og vant $2.803.851, var tydeligvis målet for en langvarig etterforskning i det mysanantonio.com beskrev som "en utstrakt ulovlig online gamblingvirksomhet".

"Våre etterforskere har undersøkt saken grundig, og de mener at ulovlige inntekter fra illegal gambling har betalt for mange av gjenstandene i huset", fortalte talsmann for politiet, Joe Rios. "Når vi har denne typen undersøkelser, der vi har grunn til å tro at det er ulovlig anskaffede gjenstander i huset, har vi rett til å beslaglegge det. Vi beslaglegger alle kjøretøy og alt innbo i huset."

Joe Rios sa også at "denne saken er den største her i San Antonio." Etterforskningen har etter sigende foregått i månedsvis, til nok bevis var blitt sikret til å kunne foreta en husundersøkelse.

Politiet skal ha funnet dusinvis med kvitteringer på gamblinginntekt, til en sum av i overkant av $500.000. Flere hus har blitt undersøkt, men talsmannen for politiet omtalte Lees hus som "nervesenteret i operasjonen". I tillegg til store mengder kontanter beslagla politiet bl.a. en pengeteller-maskin, fem Lexus biler og flere plasma-TVer.

Fans husker kanskje Lee som den ene ved bordet i finalen som valgte å ikke ta en sponsoravtale med et pokerrom, og i stedet satt med en "San Antonio"-trøye. Richard har blitt sitert tidligere til å si at "Det eneste jeg kommer til å fronte er Gud, min familie, og byen San Antonio. Det var ikke nok penger de kunne tilby meg som ville fått meg fra dette."

Det spennende spørsmålet som denne etterforskningen avler er dette: Hvis myndighetene finner ut at innkjøpssummen Lee betalte til turneringen var tjent gjennom ulovlig virksomhet, har de da rett til å beslaglegge de 2,8 millionene dollar han vant?

Ingen arrestasjoner har skjedd i forbindelse med saken.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories