Pokerpsykologen: Del 6 - å kontrollere frykten ved pokerbordet

Pokerpsykologen: Del 6 - å kontrollere frykten ved pokerbordet 0001

La oss fortsette å snakke om frykt og angst ved pokerbordet, og huske at de fleste fysiske og psykologiske endringene som skjer ved frykt er ufrivillige. Du øker ikke bevisst hjerterytmen, du får ikke fjeset ditt til å rødme når du treffer det perfekte kortet på river. Men, de fleste ufrivillige reaksjonene vi har kan i stor grad kontrolleres gjennom trening og erfaring. Fysiske endringer inkluderer stramming av muskler, utvidet brystkasse på grunn av økt pustefrekvens som igjen leder til økt hjerterytme, øynene smalner, og pupillene utvider seg. I poker, når noen har en solid hånd, er de som regel klare for konfrontasjon og kan vise noen av disse tegnene. Dette er "kjemp"-reaksjonen. Under en bløff kan du forvente at en spiller kan være nervøs, men om de planlegger å legge seg om de blir re-raiset så kan de se ganske rolige ut. Dette er "flykt"-reaksjonen.

Her er noen nøkkelpunkter til hva du kan se etter hos motstanderne dine, og hvordan du skal lære å kontrollere de i ditt eget spill.

1. Ansikt og øyne:

Øynene kan være vinduet til sjelen, men solbriller skjuler de fleste øyenreaksjoner. Så i stedet, se på motstanderens ansikt. Det mye omtalte "pokerfjeset" er ikke bare vanskelig å lære seg, det forsvinner ofte til og med hos de beste pokerspillerne under perioder med mye press. Å snakke til en motstander vil ofte bryte ned det rolige ansiktsuttrykket, og om det var så skjørt hva sier det da om hånden din?

Ansiktgjenkjennings-programmer bryter ned de vanlige menneskelige ansiktsuttrykkene til håndterbare og lesbare deler. Du vet hvordan tristhet ser ut og du vet hva nervøsitet ser ut som. Hvis du ikke er sikker, google ansiktsuttrykk og få litt grunnleggende kunnskap. Solbriller kan ikke dekke til at man snur hodet for å se vekk fra floppen, eller at man ser ned på chipsene sine. Stress, angst og frykt kan få en spiller til å se bort fra den store floppen og ned på chipsene sine før han har tatt en bevisst avgjørelse på om han skal by eller ikke. Tegnene er veldig subtile både hos andre spillere og hos deg.

2. Hendene:

På den annen hånd (unnskyld) så har de fleste spillerne som har et nesten perfekt pokerfjes ingen kontroll over hendene sine. Ikke bare skjelver de eller klør seg nervøst, men ofte vil spillerne bevege hendene sine på fullstendig forskjellige måter når de har en hånd, i motsetning til når de har et drag eller bløffer. Vær forsiktig dog, med hender som skjelver, som ved de fleste fysiske reaksjoner på stress og frykt så skjelver bare mesteparten når de er redde, mens en subgruppe skjelver i forventning når de har en god hånd. Du må plukke opp reaksjonen og så få bekreftet hva den betyr. Viktigst av alt, ikke gå ut fra at på grunn av at dine hender skjelver når du er redd, så gjelder dette for alle. Åh, og en ting til, en av de vanskeligste falske tells å gi er skjelving. Det er veldig vanskelig å skjelve på kommando. Bare prøv.

3. Kropp:

Øynene er en del av fjeset. Hendene er en del av armen. Øynene, hendene, fjeset og alt annet en spiller kan se på deg er deler av kroppen din. Hvis du vil ta kontroll på frykten din, da den gir tells til andre spillere, ta kontroll over kroppen din. Det er to måter å gjøre dette på. Først må du være klar over hva du gjør ved bordet, hvilket betyr at du trenger en kompis eller to til å hjelpe deg. Du kan ikke lese deg selv. Så snart de gir deg noen tips om potensielle tells, foreslår jeg en holistisk fremgangsmåte. Handskes med de psykiske reaksjonene til frykt og angst ved å gjenkjenne dem, og handskes med de fysiske reaksjonene ved å slappe av i hele kroppen. Det er mye lettere å slappe av i sin helhet enn å prøve å bare senke hjerterytmen eller bare kontrollere nervøse øyne.

Noen tydelige endringer i sittestilling basert på kortene er skuldre som senker seg eller det motsatte, at man setter seg opp. Så er det at man lener seg fremover, som vanligvis betyr bløff, eller den avslappede når man lener seg tilbake, som indikerer styrke. Men disse er vanlige reaksjoner på frykt og avslappethet, og mange spillere vet dette og bruker de som falske tells.

Den beste måten å bekjempe frykt ved bordet er ganske enkel. Spill mer. Jo oftere du møter store hender, jo oftere du går inn i risikable bløffer, jo mer rutinerte blir de for deg. Og jo mer rutine du får, jo mindre stressende blir det, og hjernen og kroppen reagerer mildere på stresset. Erfaring er i dette tilfellet virkelig den beste lærdommen.

Dagens Tips: Mor deg på pokerbordene til Paradise Poker!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories