WSOP 2018

Pokerpsykologen, del 3 - de "vennlige" private pokerlagene

Pokerpsykologen, del 3 - de "vennlige" private pokerlagene 0001

Det er fredagskveld, potetgullet ligger i bollen, pilsen står i kjøleskapet, du har to nye kortstokker, Dave tar med ammunisjonskassa han har de tunge keramikk-chipsene i, og alle koner og kjærester er et annet sted. Akkurat som i tusenvis av andre kjellere, hobbyrom og garasjer rundt omkring i landet er det tid for et vennlig slag poker.

Et vennlig slag poker?

Jeg har fått noen gode råd basert på god psykologisk research. Hvis du er en seriøs eller halvseriøs pokerspiller, slutt med disse vennlige pokerspillene med en gang. Gå og se deg ikke tilbake.

Hvorfor?

Fordi de vennlige pokerspillene hjemme kan koste deg mange penger.

Her er hvordan.

Se om dette ser kjent ut. Dere starter å spille etter å ha utvekslet barndomshistorier, jobbhistorier, pratet litt om sport, og jekket en pils. Man spiller om 5/10 kroner eller kanskje 10/20. Selv om noen deler Texas holdem hele kvelden så starter variantene fort: Black Mariah, Follow the Queen, Spit-in-the-Ocean, eller en av mine favoritter, Six Card Push-Pull with a Shuck at the End for a Buck.

Om du sovner av og syner annenhver hånd mer eller mindre tilfeldig så taper du kanskje en tusenlapp. Dette er et vennlig spill du har spilt til og fra i årevis med gutta. Det er moro og avslappende, og en fin måte å blåse fra seg litt, og nyte en kveld borte fra jobb og familie. Det er moro, og det er harmløst.

Med mindre du er en seriøs pokerspiller.

Problemet er at du har trent deg selv til å gjøre korrekte bud etter oddsene i et cashgame eller en turneringssetting, og du skal nå spille bare "for gøy", og du "burde ikke syne nå men...", og du spiller jo "snilt". Jeg kan fortelle deg at disse løse, snille synene kommer til å åle seg inn i det vanlige spillet ditt og koste deg penger.

Det er sagt i sport at du trener ikke mot ditt perfekte slag. Tennisspillere, golfere, basketballspillere, alle de kommer inn i en rytme og vet at det er der de vil være. Hvorfor skulle du da ville spille utenfor denne rytmen, utenfor det beste spillet ditt?

Fuzzy Zoeller forteller en historie der han spilte en veldedighetsmatch golf mot tre andre proffer, og for underholdningen sin del spilte proffene med redusert sett med golfkøller og venstrehånds-wedge. En av de andre proffene, hvis navn du ikke lenger kommer til å huske, mistet grepet på hele spillet sitt etter å ha spilt 18 hull med en wedge for venstrehendte, og ble aldri hørt fra igjen.

Kan dette være sant i poker, spør du? La oss spørre proffene.

Nylig var jeg på en veldedighetsturnering med noen av de største navnene i turneringspoker. Det var flere WSOP-vinnere og et godt antall proffer fra Full Tilt, Ultimate Bet og Doyles Room spredd rundt i rommet. De fleste proffene spilte hendene sine enten blindt eller de så på et kort og signerte autografer og ikke spilte i det hele tatt. De hadde det gøy, og alle proffene som vant penger donerte de. Så, de tullet bare og moret seg for en god sak ikke sant?

Jeg spurte. De alle sa at det var for veldedighet, helt til en av mine venner tok meg til siden og sa:

"Du vet at det er ikke den eneste grunnen til at vi ikke spiller kortene. Vi er som alle andre, hvis vi spiller, spiller vi for å vinne, men hvis vi spiller og ikke spiller for å vinne, ikke prøver å fange de andre gjestene, eller ikke leser de eller alt det andre vi gjør i et ordentlig spill, så kan vi miste teket. "

Når jeg spurte noen flere proffer så var dette virkelig sant. De var alle enige.

Du ber ikke en proff om å spille dårligere, gjøre mindre, spille løsere. Ikke i poker, ikke når man flyr fly, ikke når man kjører racerbil. Når du er fintunet til å spille på høyt nivå, så kjører du ikke et race i 2. giret.

"Hvorfor tror du vi spiller Kinesisk Poker på siden under alle arrangement? Du kan fremdeles gamble, du kan fremdeles by, men du kan skru av lesing, triks og strategier."

Disse siste ordene er fra en dobbelt WSOP-vinner:

"Gjør aldri for moro det du gjør for å overleve. Det sløver deg."

Send potetgullet. 2-ere og enøyde Knekter er jokere!

Dagens Tips: Skjerp spillet ditt hos Party Poker Registrer deg i dag.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories