Norsk seier i Australia i Crown Victorian Poker Championships

Norsk seier i Australia i Crown Victorian Poker Championships 0001

Gjennom hele Crown Victorian Poker Championships har det vært nesten 100% australsk dominans i alle eventene, men i hovedturneringen var det en utlending som satt igjen når alt var ferdigspilt. Norske Kristoffer Evenstad - 19 år fra Norge ble Champion i Australia i går ettermiddag norsk tid. Og ikke nok med det, men også Kim Vevle - også fra Norge - gjorde nok en meget bra turnering og endt på 14 plass i hovedturneringen.

Crown Victorian Poker Championship er en serie med turneringer i Melbourne i Australia, forøvrig hvor 2007 års Aussie Million skal spilles, som strekker seg over totalt 11 dager. Og natt til mandag australsk tid ble norske Kristoffer Evenstad kårets til Champion for 2006. Da hadde de spilt poker i 2 lange dager. Finalebordet i sin helhet – de siste 7 spillerne – tok 4-4,5 timer, men heads-up kampen mot Ben Savage fra Australia avgjorde Kristoffer til sin fordel på like over 20 minutter.

Turneringen

Etter dag 1 lå Kristoffer på cirka 20 plass av de 63 spillerne som gikk videre til dag 2, mens Kim Vevle lå litt lenger bak, men med god margin til de som var "shortstacked". Kim endte til slutt på 14. plass slått ut av sin landsmann Kristoffer. Handen som Kim tapt og måtte forlate turneringen på var: Kim raiser Kristoffer fra lille blind og Kristoffer caller fra storeblind. Kristoffer har Ak – 5r og Kim har Kr – Jr – bordet viser det utrolig 3-3-8-3-3 og Kristoffer vinner med fire like med Ess som kicker.

Men Kim har hatt en utrolig uke i Australia – han har 2 finalebord før han endte på denne 14. plassen i hovedturneringen og vil ta med seg en god sum penger hjem til Norge igjen.

Kristoffer gikk nesten helt opp i ledelsen etter å ha slått ut sin landsmann og med stø kurs for de siste 7 spillerne som ville utgjøre finalebordet i denne turneringen..

På ett tidspunkt var Kristoffer inn med alle sine sjetonger mot David Saab om da ledet turneringen. Floppen viser Ks-5k-2s. Begge spillerne setter da alle sine sjetonger inn og Kristoffer viser opp As-5s og har 1 par med nut flush drag, mens Davis Saab viser K-J og har truffet topp par på bordet. På turn ser Kristoffer det han trenger – en spar – og dobler opp sin sjetonger til over 1 million istedenfor å bli henvist ut på 11. plass.

Litt senere når det var bare 8 spillere igjen var Kristoffer i ledelsen med 1,5 millioner sjetonger, men da finalebordet startet var han ned litt og lå på annen plass av de 7 som skulle spille finalebord. Her er chip count og plasseringene fra finalebordet:

Seat 1: Barry Long, Australia - 949,000

Seat 2: Ben Savage, Australia - 1,372,000

Seat 3: Steve Buuya, Australia - 1,012,000

Seat 4: Chris Wood, Australia - 923,000

Seat 5: Michael Frydman, Australia - 1,286,000

Seat 6: Kristoffer Evenstad, Norge - 1,315,000

Seat 7: David Saab, Australia - 1,284,000

Finalebordet

Finalebordet begynte ganske stille og rolig – den første som raiset opp vant ofte potten. De blinde var på 12,000/24000 (4000 ante), average stack var på dette tidspunktet 1,163,000. Først etter nesten 2 timers spil forlot den første spilleren finalebordet – Barry Long. Den tidlige chip leaderen på finalebordet David Saab var den neste som forlot spillet. Videre forsvant de sakt men sikkert ut av finalebordet. Chris Wood på 5. plass, Steve Buuya på 4. plass og Michael Frydman på 3. plass. Da var det klart for head-up kampen mellom Ben Savage og Kristoffer Evenstad. Begge var ganske jevn i sjetonger med cirka 4 millioner hver.

Ben Savaga startet heads-up kampen best og hadde en kort periode Kristoffer nede i en 3:1 ledelse, før Kristoffer snudde det hele og vant til slutt. Den siste og avgjørende handen var: Kristoffer raiser til 210.000 preflop og Ben caller. Floppen viser 6h-4s-3h og begge spillerne checker. Turn kommer med spar 5 og Ben pusher alle sin sjetonger inn på bordet, men Kristoffer caller lynraskt. Ben viser frem Qk-6r og har topp par i bordet med bra kicker, men Kristoffer viser frem Jr-2r og har str8 med laveste kort. På river kommer det et Ess og dermed er Kristoffer Evenstad vinneren av 2006 Victorian Poker Championship i Melbourne I Australia.

Utbetalingene til finalistene var (i australske dollar):

1. Kristoffer Evenstad (Norway) $112,110

2. Ben Savage (Australia) $81,810

3. Michael Frydman (Australia) $61,812

4. Steve Buuya (Australia) $48,480

5. Chris Wood (Australia) $39,390

6. David Saab (Australia) $30,300

7. Barry Long (Australia) $22,725

De tre beste fikk i tillegg billett til Aussie Millions i januar 2007

[B]Dagens tips: Vil du også til Aussie Millions i Australia – sjekk ut våre freeroll sider og forbered deg allerede i dag![/B]

Hva synes du?

More Stories

Other Stories