PokerNews anmelder: Hunting Fish av Jay Greenspan

PokerNews anmelder: Hunting Fish av Jay Greenspan 0001

Med strømmen av pokerbøker som har kommet på markedet i de siste årene tenker jeg som oftest når en ny pokerbok er kommet at "trenger vi virkelig enda en pokerbok?".

Mesteparten av bøkene på markedet i dag har med strategi å gjøre, og for å si det mildt så er markedet oversvømt av slike utgivelser. Selv om hver strategibok kan ha en unik tanke eller ide, så er stort sett grunntanken i de like.

Et friskt pust i pokerbøkenes verden har akkurat kommet. Hunting Fish av Jay Greenspan. Grunnlaget er enkelt - Greenspan kjører rundt i USA i tre måneder, kikker etter alle pokerlag han kan, og skriver om det. Utgiveren plukker opp regninga og alle er fornøyde.

Greenspans bok er en reiseskildring, og reisen er lang med mange overraskelser. Jeg snakke rikke om reisen langs I-95 eller I-10, jeg snakker om følelsesmessige overraskelser og vendinger forfatteren opplever når han spiller mot noen av USAs beste, og mange av de verste pokerspillerne.

Greenspan opplever alt de fleste pokerspillere har gått gjennom. Store gevinster, store tap, venting på merkelige steder på pokerlag som aldri det blir noe av, spilling i strippeklubber, spilling i hemmelige rom som er så hemmelige at du er ikke sikker på hvor du er. Og han skriver om alt.

Selv om det er mye poker i denne boken, så er det måten Greenspan forteller historien som gjør at boken stikker seg ut. Jeg tok meg selv i å tenke "hmm... jeg også" når jeg leste tankene som gikk gjennom Greenspans hode.

Boken er skrevet med tanke på nybegynnere, da dette er en stor utgiver og de ønsker å treffe en så bred markedsgruppe som mulig. De som leter etter ren strategi vil finne det et annet sted. Det er mye lærdom å hente fra boken, og det er ikke den slags lærdom de fleste bøkene skriver om, noe som gjør denne boken unik.

På et tidspunkt i boken, etter at det hadde gått spesielt bra for Greenspan, og etter å ha spilt mot de beste i verden ved L.A. Poker Classic, så stiller Greenspan seg spørsmålet som nesten alle som har levd av poker har stilt seg: "Vil jeg virkelig drive med.. dette??".

Hunting Fish er verdt å lese, og et veldig velkomment tillegg til poker-bokhylla. Greenspan sier det de fleste spillere har tenkt, og jeg vil tro at de fleste spillere kan relatere til det han forteller om. Lærdommen i denne boken handle mindre om hvordan man skal spille AK, men alt om hvordan man spiller selv, noe som ofte er vanskeligst å lære.

Dagens tips: Lær mens du spiller hos Mansion Poker.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories