Nyåret gir frihet til Italienske poker-spillere

Nyåret gir frihet til Italienske poker-spillere 0001

I Februar i år annonserte Italienske myndigheter at de skulle blokkere IP-adressene til online spill-sider som ikke hadde en Italiensk spill-lisens. Men, per 1. Januar 2007 blir online og offline gambling og betting regulert i samsvar med Europeisk lovgivning.

"Decreto Legge 4 luglio 2006 n. 223", bedre kjent som Liberaliseringserklæringen, planlagt og frontet av tidligere Industri, Handels og Håndtverksminister Bersani og Finansministeren Visco. Artikkel 38 gir noen vesentlige endringer. Blant de er: legalisering av to typer online-spill: ferdighetsspill, og betting. Vedtaket vil også gjøre det lovlig for 7000 nye veddebyrå og over 10.000 nye bingohaller å etablere seg.

Den Italienske regjeringer burde være fornøyd med avgjørelsen. De ligger an til å tjene 3 % "rake" fra avtalen.

Så, fra starten av 2007 kommer online gambling og betting til, med noen begrensninger, til å bli lovlig! Naturligvis kommer dette til å inkludere Poker og Blackjack.

Lovendringene er forventet å føre til et massivt inntog i det Italienske markedet av hovedsaklig Europeiske betting-selskap, og hovedsaklig, men ikke kun, online. De mest aktive er Ladbrokes. De har allerede dradd nytte av liberaliseringen. Betfair og William Hill er andre store navn som ønsker en del av kaka. De Europeiske bookmakerne Stanley Leisure var de første som sendte anmodning til den europeiske justiskomiteen om å få tilby sine tjenester til Italienske forbrukere. Basert på juridisk presedens nektet den Italienske regjeringen utenlandske selskap å ha aktiviteter i Italia, og de prøvde samtidig å vise at de Italienske lovene var i samsvar med den Europeiske grunnloven og med prinsippet om fri flyt av tjenester. Men loven var i tydelig konflikt med CE artikkel 49 som forbyr å begrense flyten av varer og tjenester.

Den Italienske regjeringen bestemte seg da til slutt for å bruke dette for å øke inntektene til staten. Sports-betting på fotball og hesteveddeløp i hovedsak ga €255 millioner i 2006 og er forventet å øke i årene fremover.

Dagens tips: Last ned 888 Poker og spill lovlig selv. Du kan vinne plass i Aussie Millions!

Hva synes du?

More Stories

Other Stories