Frankrike arresterer to ledere av bettingfirma

Frankrike arresterer to ledere av bettingfirma 0001

Frankrike har nå fulgt etter USA i det å etterforske og arrestere ledere for onlinegaming firmaer etter at de nylig arresterte to ledere av et stort firma.

Manfred Bodner og Norbert Teufelberger, de to lederne av det Østerriske online bookmaker firmaet Bwin, ble arrestert under en pressekonferanse om deres sponsing av et fotball lag fra Monaco. De to ble arrestert for å ha organisert illegal betting online og reklamert for onlinebetting. Noe som er forbudt ved lov i Frankrike. Dette er forbudt for alle andre en franske firmaer i Frankrike.

Mens de franske myndighetene sier at online gambling er forbudt i Frankrike, finnes det firmaer i frankrike som opererer lovlig. Det franske statslotteri har tillatelse og de 2 franske firmaene, Francaise des Jeux og Pari Mutuel Urbain. De to siste er for øvrig sponset av de franske myndighetene. I påvente av resultatet i en ventende sak i EU domstolen og resultatet av den, er Frankrike ett av de sju landene som har frontet forbud mot utenlandske firmaer til å drive virksomhet innen online gaming industrien i landet.

Når det ble stilt spørsmål om det ville bli flere arrestasjoner av ledere fra online firmaer i fremtiden, svarte en pressetalsmann, "Dersom det foreligger beviser, vil vi se på saken."

Dette har påvirket aksjekursene på mange online firmaer som er notert på London børsen.

Denne franske arrestasjonen kommer kun kort tid etter at to ledere har blitt arrestert i USA de siste 2 månedene. Peter Carruthers, todligere CEO hos BetOnSports, ble tatt i varetekt i Juli og Peter Dicks, tidligere direktør hos SportingBet, ble arrestert tidligere denne måneden, begge for å ha brutt amerikanske lover. Den store forskjellen mellom de to amerikanske arrestasjonene, og nå denne i Europa er at online bookmaking er en regulert og anerkjent industri, noe som ettertrykkelig ble poengtert i Bwin's uttalelse om saken.

I en uttalelse om arrestasjonen av Bodner og Teufelberger, sier en talsmann for Bwin; "Vår virksomhet er basert på en Europa lisens. Vi vil garantert saksøke de franske myndighetene da dette er brudd på de europeiske lovene. Det kan komme flere anmeldelser i saken. Dette er virkelig skandaløst". Det gjenstår å se hva som skjer videre i denne siste runden av arrestasjoner, og PokerNews vil holde et øye med denne stadig voksende kampen om lovlighet av dette i det juridiske systemet.

Dagens tips: Slutt å bette på sport og begynn å spille poker hos Doyle's Room. Registrer deg allerede nå.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories