PokerNews anmelder: Caro's Book of Poker Tells

PokerNews anmelder: Caro's Book of Poker Tells 0001

I denne interessante og tankevekkende boken lærer Mike "Mad Genius of Poker" Caro oss hvordan vi kan "bruke vitenskapen rundt tells - og vinne!" Gjennom årene så har Caro vært en pioner med mange av de viktigste pokerteoriene noen gang skrevet. Han er en teoretiker og jobber som rådgiver til noen av verdens fremste pokerspillere. Hans dybdestatistikker er blant de mest siterte i verden, og han er berømt for sitt arbeide med psykologien og filosofien i poker.

I en tidsalder der internettpoker har en boom, så tar denne boken forfriskende nok og henter deg tilbake til røttene av spillet, hvor du angivelig kunne lukte frykten av en motstander når han bydde, eller du fysisk kunne se styrken til hånden hans i øynene. Det minner oss om hvordan spillet brukte å bli spilt, i røykfylte bakrom, salooner og barer, med hesten parkert utenfor og en pistol til å beskytte kortene dine med. Eller kanskje ikke helt, men det får deg til å se hvordan spillet har endret seg de siste fem årene, og minner deg om hvor vanskelig det er å få en tell ut av et statisk bilde av en hund eller en baby.

Denne boken er skrevet i stor grad for 'live'-spilleren, da den fokuserer på kroppsspråk, psykologi, fysiske reaksjoner, og veldig mye på lesning av mennesket - med andre ord ting du ikke kan ta med i beregningen når du spiller online.

Caro bruker MCU (Mike Caro University) poker-tabeller gjennom hele boken for å vise historikken til en hånd han bruker som eksempel for å vise et poeng. Kapittel tre heter "Using MCU Poker Charts", og jeg foreslår at du leser dette kapitlet før du dykker ned i resten av boken, da du ellers kommer til å slite med å få med deg det som blir beskrevet. MCU-tabellene er ikke de enkleste å følge, og jeg føler de er unødvendig rotete, men som med alt annet nytt så kommer du til å bli vant til det etter hvert.

Så snart du har kommet deg gjennom de egosentriske MCU-tabellene, den narsissistiske bakgrunnsinformasjonen og de forfengelige presentasjonene og har kommet deg inn i hovedkapitlene i boken, så får du noen strålende perler med visdom av forfatteren. Til og med mellom kapitlene er det tankevekkende kommentarer om hvordan folk oppfører seg og hva det kan bety om spillet deres. Caro lærer deg å se på alt, ikke bare under en hånd eller når en pott bygges men også før spillet når folk holder på å gjøre seg klare. Det lærer deg også å se på en spillers utseende, klær og smykker for å muligens kunne hente noe informasjon om spillestil. Alt er veldig inspirerende og det får deg til å tenke på de du vanligvis spiller med for å se om de passer i profilene som er gitt som eksempler. Veldig ofte, men ikke alltid, passer det Caro sier med det du vet om en spiller.

Det er tre kategorier som Caro bruker for å dele opp de forskjellige formene for tells han ser på i denne boken. De er 'generelle tells', 'tells fra de som ikke er klar over det' og 'tells fra "skuespillere"'. Innen hver av disse kategoriene deler Caro opp i mer spesifikke tells som for eksempel 'ikke-agressive tells', 'nervøsitet', 'fryktløshet', 'plutselig interesse', 'umiddelbar reaksjon', 'svakhet', 'åpningstells', 'oppmuntring', 'triks', og mange flere. Med hver tell (og det er mange av de), setter Caro en tittel, kategori, beskrivelse, motivasjon, sikkerhet og en verdi per time i dollar. Han forklarer så i mer detalj og avslutter med hvordan man best skal kunne spille mot en slik motstander. Det hele er virkelig interessant, og når man tenker over det i forhold til tidligere erfaring er det veldig ofte sant.

Etter hoveddelene av boken, som diskuterer de overnevnte tells, og det burde være nok for enhver, fortsetter Caro med noen flere temaer rundt tells og hvor man kan finne informasjon. Kapittel 8 handler spesifikt om 'lyden av tells', der Caro sier at en pokerproff en gang sa at han kunne slå hvem som helst ved pokerbordet med bind for øynene, bare ved å lytte til ordene de brukte og lydene de ga. Dette kapitlet er fascinerende og legger seg på toppen av den store databasen med informasjon om tells du har fått fra før gjennom boken.

De siste fire kapitlene er stort sette en oppsummering av det som har blitt lært ved å lese denne virkelig fengende boken. Caro oppsummer sine 25 regler om tells, og avslutter med en quiz som tester leserens forståelse av teksten, og bruker noen heller shabbye bilder fra 80-tallet for å illustrere, men ingen bok er vel perfekt.

Dom: 8/10. (En utmerket, fascinerende bok med mye god lærdom; det er bare synd med MCU-tabellene og de shabbye 80-tallsbildene.)

Forfatter: Mike Caro
Utgiver: Cardoza Publishing
ISBN: 1402206054
Dagens tips: Vinn en plass i Aussie Millions med Team PokerNews når du laster ned 888 Poker

Hva synes du?

More Stories

Other Stories