WSOP oppdatering - Jamie Gold vinner WSOP 2006

WSOP oppdatering - Jamie Gold vinner WSOP 2006 0001

Bare syv hender inn i "heads up" spillet, i den trettende timen av finalebordet ble Jamie Gold kronet til verdensmester og Paul Wasicka henvist til 2. plassen. Gold var i ledelsen eller helt i toppen siden dag 3 av WSOP og hade en meget solid ledelse på 7:1 når "heads-up" spillet mot Paul Wasicka begynte.

Den avgjørende handen kom etter at Gold raiset til $1.7 millioner preflop og Wasicka gjorde et syn. Floppen kom med Qk-8h-5h, Gold checket og Wasicka gjorde et bud på $1.5 million. Gold slo kontra og gikk all-inn og Wasicka nølte en stund mens Gold pratet og forsøkte å overtale ham til å "calle". Wasicka må han funnet noe svakhet i praten til Gold og gikk inn med rsten av sine sjetonger og viste frem 10-10, mens Gold viste frem Q-9 og hadde dermed topp paret etter floppen. Turn ga et ess, og river en firer og ingen hjelp til Wasicka og dermed var Jamie Gold Verdensmester 2006.

Når den avgjørende handen var over ga Wascika Gold kreditt for hans prat rundt bordet til sin egen fordel. Wascika kommenterte, "Han gjorde en virkelig god jobb med å "lure" meg inn i den siste handen. Han "check-raiset" meg all-inn så det så ut for meg at han hadde et "drag" på dette tidspunktet, og jeg fikk følelsen av at jeg ikke kunne legge ned denne handen. Jeg fikk denne følelsen, basert på spillet den siste halvtimen, av at han var i humør til å "gamble", og han gjorde en meget god jobb med å variere spillet sitt. Han kommentere for eksempel 'Oh, You don't have a queen, do You?'. Deretter reiste han seg opp slik mange spillere gjør når de ikke har en komplett hand ved en all-inn situasjon. Magefølelsen min sa meg at jeg skulle "og for it", men meget min hadde feil denne gangen."

Det var en skuffende men ikke helt uventet slutt for Wascika som hadde en stor utfordring foran seg da han gikk inn i "heads-up" spill mot en utrolig aggressiv spiller som Gold som I tillegg hadde en meget stor ledelse. Wascika endte opp med $6.102.499 for 2. plassen og varslet at han ville bli å finne I flere store turneringer fremover.

Etter at han var slått ut fortalte han pressen " I am very confident in my deep-stack poker ability. If you look at my results, almost every tournament I've been in I've been chip leader at one point or another. I like seeing a lot of flops, and if you run through a cold streak in a 30 big blind tournament, you're short on chips whereas in a deep-stack, you can work through that."

Gold fortalte også endel om sitt spill etter seieren og kommenterte blant annet, "I crushed every table I played at except the one with Daniel Negreanu – he's amazing, I couldn't beat him." Gold viste aldri noen svakheter gjennom turneringen og hans egen selvsikkerhet hjalp ham hele veien. Han fortalte, "Jeg har aldri spilt i WSOP tidligere, men hadde troen på at jeg kunne gjøre det bra her. Jeg har vunnet mange mindre turneringer men ville teste om jeg kunne gjøre det bra mot de beste i verden. Johnny Chan mente jeg kunne klare meg bra og jeg selv mente også det."

Gold, som har representert en mengde store stjerner i sin karriere som Hollywood agent, fortalte hvordan han ville dedikere denne seieren til sin far som lider av Lou Gehrig's sykdom. Han spilte meget sterk poker hele dagen og spilte seg selv aldri inn I problemer hele veien frem til seieren og sitt første WSOP armband. Med en god blanding av spillestiler og solid spill som "chippy" kunne Gold hente hjem den rekordstore premien på 12.000.000 dollar for seieren.

Om sjansene for å komme tilbake og forsvare tittelen neste år svarte Gold, "bare jeg ikke ligger på sykehus noe sted, så kan jeg garantere at jeg vil være her. Kan nesten ikke vente med å komme i gang med neste WSOP."

Dagens tips: Dersom du ikke kan vente med å spille poker nå, så registrer deg hos Ultimatebet og du kan spille om bare noen minutter.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories