WSOP 2018

World Poker Tour svarer på søksmål

World Poker Tour svarer på søksmål 0001

En av de største overskriftene som kom under WSOP ble ikke født ved pokerbordet. Midt i WSOP varslet syv toppspillere at de hadde saksøkt WPT på grunn av brudd på spillernes rettigheter.

I går svarte WPT på søksmålet, og ga litt innsikt i deres syn på saken.

WPT indikerte at de hadde leid Makan Delrahim fra Washington-firmaet Brownstein, Hyatt and Farber for å representere dem i saken. Delrahim har tidligere jobbet for justisdepartementet i USA.

"Vi mener at vårt svar viser hvorfor vi synes at anklagene i søksmålet er forvillende og grunnløse" sa WPTs Adam Pliska. "Mens vi er skuffet over at et slikt søksmål ble utført, er vårt selskap fornøyd med å bli representert av et så aktverdig team med advokater og setter stor pris på støtten vi har fått i pokermiljøet."

Den mest interessante delen av det 22 sider lange svaret var at WPT faktisk prøver å snu situasjonen rundt. En del av svaret peker på at spillere som har tilknytning til, eller tar del i business-avgjørelser i et online pokerrom rammer WPT ved å delta. De mener at ved å ta del av inntekt fra betting gjennom sin side, så får de et ulovlig konkurransefortrinn. WPT sin egen onlineside har ikke muligheter for betting på spillere siden det er uklar lovgivning rundt onlinepoker i USA. De hevder også at ved å reklamere for onlinepoker i USA, og ved å ta i mot vedding fra spillere i USA, så subsidierer disse spillerne pokerprogrammene deres onlinesider lager, og på så måte konkurrerer de direkte med WPTs hovedprodukt, poker-sendinger.

Papirene levert retten av WPT åpner nå for en hel del nye problemer, og det skal bli interessant å se hvordan spillerne svarer på dette, og hvordan dette søksmålet utvikler seg.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories