Stud Poker Strategi - lærdom fra WSOP del 1

Stud Poker Strategi - lærdom fra WSOP del 1 0001

Jeg er en arbeidskar, om du skal sette en merkelapp. Jeg spiller på middels og lavt nivå, stud og holdem, og arbeider ut profitt. Jeg har en vanlig jobb i en fagforening, og spiller poker mer som en hobby enn for å leve av det. Allikevel så er det en profitabel hobby. Jeg tjener bra per time, omtrent $35 i timen om jeg spiller $20/$40 stud, og kanskje $12-$25 i timen på 1/2 og 2/5-dollars No-Limit holdem. Jeg vinner over gjennomsnittlig antall små turneringer både online og live. Hadde jeg spilt fotball ville jeg vært i 2. divisjon. God fot, og bra nok mot 2.-divisjonsspillere, men ikke klar for toppen.

Så, hva gjorde jeg i WSOP? Hva i all verden gjorde jeg i en konkurranse med de aller beste i verden? Det er en historie verdt å fortelle, over noen artikler her.

Først og fremst, poker er ikke fotball. Selv i de dyreste spillene er det mange amatører og dårlige spillere som kan utnyttes. Også, siden det er et element av tilfeldighet, så kan en 3-stjerners spiller slå en 5-stjerners i en turnering. Det skjer hele tiden. Faktisk, med alle de nye spillerne som har kommet til i det siste, så vinner de beste spillerne mye mindre enn halvparten av gangene. Det er naturens gang i pokerverdenen at amatører melder seg på og vinner turneringer.

Dette kunne aldri skje i fotball, sjakk, darts, golf eller andre spill der kun ferdigheten bestemmer. Men poker er annerledes. Vi har alle en sjanse på å vinne en turnering. Det er det vakre med spillet, og det er det som gjør det så utrolig populært.

Så hvorfor var jeg på WSOP? I det minste delvis fordi jeg ville vinne et armbånd. Jeg meldte meg på 1000-dollarsturneringen Stud Hi Lo Split 8 or better.

Det var ikke den eneste grunnen til at jeg var der selvsagt. Som del av pokermedia så jeg det også som en utmerket anledning til å møte kollegaer og venner. WSOP er det nærmeste vi kommer til en poker-messe. Det er hvor alle som er noen i pokerverdenen kikker innom, om ikke annet en snartur, for å treffe kjente, sjekke ut alt nytt, og å markedsføre seg selv.

Men å vinne et armbånd var hovedmålet.

Var det bare et luftslott eller et realistisk mål? Jo mer jeg tenker på matematikken, jo mer skjønner jeg hvor tynne odds jeg hadde. La oss se på regnestykket.

Jeg starter med stud-turneringen jeg spilte. Det var en relativt liten turnering for WSOP å være, kun omtrent 750 deltakere. Hvis jeg går ut fra at jeg er tre ganger så flink som gjennomsnittet, så har jeg odds på 250:1. Det er omtrent samme odds som for å vinne en 50/50 situasjon 8 ganger på rad. Til og med å komme i pengene er vanskelig, med 25:1 odds. Det er litt bedre enn å vinne på et tall på rouletten. Er det verdt det å satse $1000 på det?

Men det var bare min lille stud-turnering. Se på hovedturneringen. Over 8.500 deltakere. Hvis du er tre ganger så god som snittet, så har du odds på 1666:1. Det er mer sannsynlig å vinne på et tall i roulette to ganger på rad. Og det er hvis du er tre ganger så god som snittet.

Men det blir ikke helt riktig å regne på den måten. Selv om mye bestemmes av tilfeldigheter, så må du gå ut fra at de beste spillerne som regel kommer seg til finalebordet. De verste spillerne vil logisk sett være de første til å gå ut. Så til feltet har krympet til 1/3 så har fortrinnet ditt med å være 3 ganger så god som snittet ha forsvunnet og. Hvor mye flinkere enn de resterende 20 % av spillerne er du? Kommer du til å være bedre enn gjennomsnittet av de?

Du skjønner poenget. Ingen grunn til å fortsette å male fanden på veggen. Det klarer seg å si at selv om jeg hadde en del turneringer i Las Vegas, California og Connecticut, så var ikke sjansene mine til å vinne en WSOP-turnering særlig høye.

Allikevel så hadde turneringen en tiltrekningskraft. Jeg så for meg hvordan det ville være å ha et armbånd, og ikke minst den enorme pengepremien. For $1.000 hadde jeg muligheten til å bli udødeliggjort i pokerhistorien. At det bare var en ørliten sjanse var ikke poenget. Så jeg meldte meg på.

I min neste artikkel skal jeg fortelle hvordan jeg forberedte meg.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories