WSOP - Vedding på si'

WSOP - Vedding på si' 0001

Selv om de som spiller poker er enige om at poker ikke er gambling, så betyr ikke det at pokerspillere ikke er glade i å gamble. Mange av pokerspillerne spiller på odds der man kan vedde på hvem som kommer på hvilken plass, hvem som vinner armbånd, hvor mange som deltar i turneringene, eller hva som helst annet hvor det er en usikkerhet for hva resultatet blir. Mange involverer seg i såkalte "sidebets", veddemål man tar på siden av det vanlige spillet.

Det mest vanlige for de som spiller "sidebets" er såkalte "last longer bets". De er så enkle som de høres ut, man vedder på at man skal kunne vare lenger i turneringen enn en annen spiller. Et eksempel er på en satellitt som ble spilt på årets WSOP. Satellitten kostet $325, men åtte av spillerne ville legge $200 i en "last longer"-pott. Av de åtte spillerne ville to på toppen av det legge $500 i en pott seg imellom. Resultatet ble at de to som kun hadde lagt i $325 vant bordet, men tjente mindre enn tredjeplassen som hadde vunnet begge sidepottene da han hadde vart lenger enn noen andre av de som veddet.

Et annet, litt mer uvanlig, veddemål har foregått mellom Gavin Smith og Josh Arieh. Etter først å ha avtalt å dele 2,5% av premiepengene fra hovedturneringen med hverandre, så spilte de biljard om 2,5% til. Etter å ha vunnet 2 av 3 matcher endte Josh Arieh opp med retten til å få 5% av eventuelle premiepenger som Gavin Smith måtte vinne i hovedturneringen.

Men det kanskje merkeligste veddemålet under WSOP er det Gavin Smith og Joe Sebok som står for. De spiller om å ha mest poeng gjennom event 2 til 37 på WSOP. Greit nok. Her kommer det merkelige: Den som taper veddemålet må på den første dagen i Main Event stille opp i de klærne vinneren bestemmer, og det er ingen begrensninger for kreativiteten! Og som om det ikke var nok så må den tapende spilleren hver eneste dag etter det, frem til dag 11 i turneringen, stille opp i et nytt superheltkostyme bestemt ved å trekke et superheltnavn ut av en hatt kvelden før!

Hva kan vi si? Bare i Las Vegas?

Hva synes du?

More Stories

Other Stories