USAs kongress godkjenner lovforslag om forbud mot online gambling.

USAs kongress godkjenner lovforslag om forbud mot online gambling. 0001

Den amerikanske kongressen har godkjent et lovforslag som vil kunne forby online gambling. Forslaget ble godkjent med 317 stemmer for mot 93 stemmer imot, noe som flytter forslaget til senatet der debatten antakelig kommer til å bli opphetet.

The Internet Gambling Prohibition and Enforcement Act, som lovforslaget heter, foreslått av Bob Goodlatte, en republikaner fra Virginia, og Jim Leach, en republikaner fra Iowa kan komme til å tvinge banker til å overvåke pengeoverføringene til kunder, og "flagge" de overføringene som går til spillselskap.

Leach har visstnok kalt internett for "crack kokain for gamblere", og lovforslaget han har hjulpet til med å ta til kongressen vil modifisere en gjeldende lov fra 1961 og i praksis forby gambling online, noe som ikke sitter godt hos mange i pokerverdenen.

Howard Lederer, proffspiller og styremedlem i Poker Players Association (PPA) sa til PokerNews.com: "Jeg tror kongressen har valgt feil vei å gå i dag, når det blir mer og mer tydelig at et fornuftig syn på regulering og beskatning av online gambling er trenden rundt om i verden. Forhåpentligvis så vil mer klartenkte hoder dominere i senatet i år, noe som kan gi kongressen mulighet til å vurdere en smartere retning, som foreslått av representanten Porter tidligere."

Porter, og mange andre, har bedt om en undersøkelse som ser på effekten av online gambling, og han har også bedt om å gjøre det som virker for mange som en mer fornuftig fremgangsmåte for å få kontroll over gamblingen: å beskatte og regulere den enorme globale industrien.

Med kort tid igjen av denne terminen så tviler mange på at senatet kan løse alle problemene rundt lovforslaget, og saken kan dermed ikke en eventuell lov innføres før i 2007.

Hva synes du?

More Stories

Other Stories